Mainos

Israelin turvallisuusjoukot hälytystilassa

Ääri-islamilaisten uutta pommi-iskujen sarjaa pelkäävä Israel asetti tänään turvallisuusjoukkonsa hälytysvalmiuteen. Osasyynä oli Gazan palestiinalaisalueella sijaitsevan juutalaissiirtokunnan läheltä löytynyt pommi, joka ehdittiin kuitenkin purkaa ajoissa.

Tunnelma palestiinalaisalueilla kiristyi sen jälkeen kun Hamas-järjestön taistelusiiven johtava jäsen löytyi viikko sitten kuolleena Länsirannalta. Mohieddin Sharif löytyi läheltä autoa, jossa oli räjähtänyt pommi. Myöhemmin kävi kuitenkin ilmi, että Sharif oli surmattu ampumalla ennen pommin räjähtämistä.

Suuri osa palestiinalaisista syyttää teosta Israelin tiedustelupalvelua, joka surmasi Sharifin edeltäjän Yahya Ayyashin kaksi vuotta sitten. Tuolloin murhaa seurasi pommi-iskujen aalto, jossa kuoli yli 50 israelilaista.

"Arafat ei tee tarpeeksi"

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu sanoi tänään vakuuttaneensa palestiinalaisten presidentille Jasser Arafatille, ettei Israelilla ole mitää osaa Sharifin kuolemassa. Näin siitä huolimatta, että Sharif oli yksi israelilaisten kiivaimmin etsimiä terroristeja. Netanyahun mukaan tapahtumat sen sijan osoittavat, ettei Arafatin palestiinalaishallinto tee tarpeeksi terrorismin lopettamiseksi. Netanyahun mukaan räjähdys tapahtui pommitehtaassa, joka sai toimia palestiinalaisalueella kaikessa rauhassa.

Netanyahun avustaja David Bar-Illan puolestaan varoitti, että uusi pommi-isku pysäyttäisi rauhanprosessin täysin. Palestiinalaislähteiden mukaan Arafat on pyytänyt Hamasia pidättymään kostoiskuista. Palestiinalaisten ja Israelin rauhaneuvottelut ovat olleet käytännöllisesti katsoen pysähdyksissä jo yli vuoden.
(STT-DPA-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.