Mainos

Israelin tankit edenneet edelleen Länsirannalla

Israel jatkoi tänään hyökkäyksiään palestiinalaisalueilla huolimatta Yhdysvaltain kehotuksista vetäytyä miehitetyiltä alueilta viipymättä.

Israelin armeijan tankki Länsirannalla (arkistokuvaa).

Israel on jatkanut hyökkäyksiään palestiinalaisalueilla huolimatta Yhdysvaltain kehotuksista vetäytyä miehitetyiltä alueilta viipymättä. Rajut taistelut jatkuivat erityisesti Nablusissa ja Jeninissä Länsirannalla.

Armeijan mukaan Nablusin taisteluissa kuoli viikonlopun aikana 40 palestiinalaista. Israelin radion mukaan näiden joukossa oli eräs itsemurhaiskuja tehneen Al Aksan marttyyrien prikaatien johtajista. Tänään surmansa sai ainakin 13 palestiinalaista, joista kaksi Gazan kaistalla.

Palestiinalaisten tiedotusministerin Jasser Abed Rabbon mukaan Jeninin taisteluissa oli eilen kuollut 35 palestiinalaista. Lukuja ei ole voitu vahvistaa, koska armeija ei päästä miehitetyille alueille toimittajia tai auttajia. Sunnuntaina armeija hyökkäsi myös Ramallahin lähellä sijaitseviin Beit Riman ja Koubarin kyliin, joissa tehtiin kotietsintöjä ja useita ihmisiä pidätettiin, kertoivat palestiinalaislähteet.

Kuolleita satoja

Israelin armeijan esikuntapäällikön Shaul Mofazin mukaan kymmenen päivää kestäneissä sotilasoperaatioissa oli sunnuntaihin mennessä kuollut 200 ja haavoittunut 1500 palestiinalaista. Israelilaissotilaita on kuollut 13 ja haavoittunut 143. Israelin mukaan operaatioiden aikana on pidätetty 1413 palestiinalaista, joista 361 on ollut etsittyjen listalla. Sekä palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin Ramallahin päämajan että Syntymäkirkon piiritys jatkuivat tänään.

"Ei paluuta"

Israelin pääministerin Ariel Sharonin mukaan sotilasoperaatioissa on edetty pisteeseen, "josta ei ole paluuta", eikä Israel voi enää palata ennen miehitystä vallinneeseen tilanteeseen. Israel on kuitenkin Yhdysvaltain vaatimuksesta luvannut "jouduttaa" sotilasoperaatioitaan, mutta armeijan mukaan uusia käskyjä ei ainakaan tänään tullut. Esikuntapäällikkö Mofaz kertoi sotilasoperaatioiden "etenevän suunnitelmien mukaan". Hänen mukaansa Israel tarvitsee vielä kolmisen viikkoa sotilasoperaatioidensa loppuun saattamiseen.

Puolustusministeri Binyamin Ben-Elizierin mukaan Yhdysvaltain vetäytymisvaade tarkoittaa sitä, että Israelilla on nyt vähemmän aikaa sotilasoperaatioidensa saattamiseksi loppuun. Hän totesi tänään Yhdysvaltain kyllä ymmärtävän, ettei Israel vetäydy alueilta välittömästi.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 07.03.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.