Mainos

Israelin sotilaat ampuivat mielenosoittajia

Mielenosoittajat protestoivat Israelin turva-aitahanketta vastaan.

Ainakin 11 ihmistä on haavoittunut kun Israelin joukot avasivat tulen kohti mielenosoittajia Burdosin kylässä lähellä Ramallahia Länsirannalla.

Haavoittuneet kuuluivat mielenosoittajiin, jotka vastustivat niin sanotun turva-aidan rakentamista Länsirannalle. Silminnäkijöiden mukaan haavoittuneista kymmenen oli palestiinalaisia ja yksi israelilainen. Kaikkiaan paikalla oli viitisensataa mielenosoittajaa. Sotilaat pidättivät useita ihmisiä.

Kyseessä oli jo toinen kerta viiden päivän sisällä kun Israelin armeija ampui kohti turva-aitaa vastustavia mielenosoittajia. Perjantaina yksi amerikkalainen ja yksi israelilainen haavoittui tulituksessa.

Ruotsalaiskansanedustaja pidätettiin mielenosoituksessa

Ruotsalainen ympäristöpuolueen kansanedustaja Gustav Fridolin on pidätetty yhdessä International Solidarity Movement (ISM) -liikkeen aktivistin Fredrik Batzlerin kanssa.

Fridolin ja Batzler matkustivat Burdosin kylään aamulla ottaakseen osaa asukkaiden mielenosoitukseen.

-Armeija käytti kumipäällysteisiä luoteja, kyynelkaasua ja valokranaatteja, kertoi Batzler matkapuhelimellaan uutistoimisto TT:lle paikalta.

Batzlerin mukaan sotilaat löivät kaksikkoa patukoilla pakottaessaan heidät maahan. Sotilaat vievät myös heidän passinsa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.