Mainos

Israelin presidenttiä kuulusteltu seksuaalirikoksista

Huhut mahdollisista rikoksista alkoivat liikkua jo kuukausia sitten. Presidentti Moshe Katsavin kerrotaan ahdistelleen kahta naisalaistaan.

Jo viikkoja Israelia kuohuttanut presidentti Moshe Katsavin seksiskandaali kärjistyi tänään, kun presidenttiä kuulusteltiin tuntikausia hänen virka-asunnossaan. Katsavia epäillään seksuaalisesta ahdistelusta, virka-aseman väärinkäytöstä ja mahdollisesti jopa raiskauksesta.

Huhuja Katsavin toimista liikkui Israelissa jo kuukausia sitten. Katsavin edustajan mukaan presidentti kiistää kaikki syytökset ja tekee täydellistä yhteistyötä tutkijoiden kanssa puhdistaakseen maineensa.

Katsavin, 61, kerrotaan ahdistelleen kahta naisalaistaan. Hänen on sanottu uhanneen naisia potkuilla, jos he eivät harrastaisi seksiä hänen kanssaan. Poliisi on niukkasanainen kuulustelujen sisällöstä. Poliisi takavarikoi aiemmin tällä viikolla tietokoneita ja asiakirjoja Katsavin asunnosta.

Katsav valittiin presidentiksi vuonna 2000. Mikäli Katsav joutuu eroamaan skandaalin takia, hänelle käy samalla tavalla kuin edeltäjälleen, jo edesmenneelle Ezer Weizmanille.

Weizman joutui eroamaan, kun kävi ilmi, että hän oli ministerinä ja kansanedustajana ollessaan 1980-luvulla ottanut vastaan liki puoli miljoonaa dollaria lahjuksia ranskalaiselta miljonääriltä Edouard Saroussilta.

Skandaalit ravistelevat rajusti koko Israelin hallitusta. Oikeusministeri Hain Ramon erosi viikonloppuna tehtävistään, kun hänen väitettiin suudelleen väkisin alaistaan. Pääministeri Ehud Olmertia taas epäillään hämäristä kiinteistökaupoista.

Israelin armeijan komentaja Dan Halutz puolestaan sai kansan vihat päälleen myytyään osakesalkkunsa vain hieman ennen Libanonin sodan alkamista

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.