Mainos

Israelin poliisi pidätti pommiepäiltyjä

Israelin poliisi on pidättänyt yhden henkilön ja etsii kolmea muuta epäiltyinä maan pohjoisosassa tehdyn pommi-iskun vuoksi.

Neljä ihmistä sai surmansa ja kymmeniä haavoittui pommi-iskussa Netanyan kaupungissa Pohjois-Israelissa aamullaa, kertoi poliisi. Surmansa saaneiden joukossa oli myös pommin räjäyttäjä. Mikään järjestö ei ole ilmoittautunut syylliseksi räjähdykseen. Räjähdys sattui pahimpaan ruuhka-aikaan Välimeren rannikolla sijaitsevan Netanyan keskustassa. Sunnuntai on Israelissa arkipäivä, ja kadut olivat täynnä ihmisiä.

Pommimiehellä huono onni

Pommi räjähti pommimiehen odottaessa kadunylitystä. Israelin sotilasradion mukaan hän aikoi räjäyttää pommin läheisellä huoltoasemalla linja-autoaseman vieressä. Paikalle saapuneet poliisit sekoittivat kuitenkin suunnitelman, radio sanoi. Israelin tuleva pääministeri Ariel Sharon tuomitsi iskun "halpamaisena iskuna". Hän syytti palestiinalaisten johtajan Jasser Arafatin joukkoja osallisuudesta Netanyan pommi-iskun kaltaisiin hyökkäyksiin. Israel uhkasi rangaista syyllisiä ja syytti pommi-iskusta Jasser Arafatin johtamaa palestiinalaishallintoa, joka on vapauttanut kovan linjan palestiinalaisia.

Palestiinalainen äärijärjestö Hamas sanoi eilen lentolehtisessä, että yli kymmenen sen sotilaallisen siiven jäsentä on valmiina hyökkäämään israelilaiskohteisiin heti, kun oikeistolaisesta Sharonista tulee pääministeri.
Isku oli neljäs sen jälkeen kun Sharonin voitto pääministerivaalissa selvisi helmikuun alussa. Sharonin hallituksen uskotaan vannovan virkavalansa mahdollisesti jo keskiviikkona. Sharonin edustama Likud-puolue kävi tänään hallitusneuvotteluja ääriortodoksisen Shas-puolueen ja oikeistolaisen venäjänjuutalaisten Israel B'Aliya-puolueen kanssa.

Israelin armeijan komentaja Shaul Mofaz sanoi eilen, että Israel aikoo tehostaa toimiaan palestiinalaisten kansannousua vastaan. Tähän mennessä yli 400 ihmistä on saanut surmansa palestiinalaisten kansannousun eli intifadan aikana.

Palestiinalaisia puukotettiin

Israelilainen juutalainen puukotti neljää palestiinalaista tänään jerusalemilaisessa tavaratalossa. Poliisin mukaan tapaus ei ole kostotoimi Netanyan pommi-iskuun, vaan mies yritti varastaa liikkeestä. Tavaratalon palestiinalaiset työntekijät seurasivat miehen toimia ja mies iski työntekijöitä puukolla.

(MTV3-STT-AP-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.