Mainos

Israelin poliisi löysi pommin autosta

Israelin poliisi löysi tänään pommin osat autosta, jonka palestiinalainen kuljettaja ajoi Jerusalemin keskustaan, kertoivat viranomaiset.

Pakettiautosta löytyi kaasusäiliöitä, naulapusseja sekä räjähdyspanoksia. Poliisi sulki keskustan alueen ja pyysi asukkaita pysymään poissa läheisiltä kaduilta. Auto syttyi yllättäen palamaan keskellä katua ja kuljettaja loukkaantui palossa pahoin. Paikalle saapuneet poliisit löysivät kaasusäiliöt ja suorittivat hälytyksen. Poliisin mukaan palestiinalainen kuljettaja aikoi järjestää pommi-iskun kaupungin keskustassa.

Länsirannan aluejako suunnitteilla

Israelin puolustusministerin Yitzhak Mordechain ja palestiinalaisten edustajan Mahmoud Abbasin oli määrä neuvotella tänään Tel Avivissa. Israelilaiset ja palestiinalaiset eivät odottaneet tekevänsä läpimurtoa tämänpäiväisissä neuvotteluissaan.

Israelin ja palestiinalaisten on määrä neuvotella Länsirannan alueiden siirtämisestä palestiinalaisille. Palestiinalaiset tahtovat Israelin luovuttavan 13 prosenttia Länsirannasta Yhdysvaltojen laatiman ehdotuksen mukaisesti, mutta Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu on vastustanut esitystä ja pitää sitä vahingollisena Israelin turvallisuudelle.

Israelin ja palestiinalaisten rauhanneuvottelut ovat olleet jäissä 16 kuukauden ajan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.