Mainos

Israelin poliisi iski al Aksan moskeijaan

Israelin turvallisuusjoukot iskivät al Aksan moskeijan alueelle Jerusalemissa. Useita palestiinalaisia loukkaantui operaatiossa.

Israelin poliisi ampui kumiluoteja ja kyynelkaasua kohti palestiinalaisia al Aksan moskeijan alueella tänään.
Silminnäkijöiden mukaan ainakin neljä ihmistä loukkaantui välikohtauksessa. 14 palestiinalaista pidätettiin, kertoo Israelin poliisi.

Poliisin mukaan rynnäkkö tehtiin sen vuoksi, että joukko palestiinalaisnuoria oli kivittänyt poliiseja ja Itkumuurilla rukoilevia juutalaisia. Satapäinen kivittäjäjoukko etsi suojaa moskeijasta, väittivät poliisin edustajat.

Silminnäkijöiden mukaan mellakkapoliisit estivät satoja palestiinalaisia lähtemästä moskeijasta sulkemalla ovet. Sen jälkeen poliisi ampui väkijoukkoon tainnutuskranaatteja ja kyynelkaasua moskeijan ikkunoiden kautta. Palestiinalaislähteiden mukaan poliisi esti myös ambulanssihenkilökunnan pääsyn paikalle noutamaan loukkaantuneita.

Israelilaisten ja palestiinalaisten käsitykset tapahtumien kulusta poikkesivat täysin toisistaan: - Poliisit hyökkäsivät Temppelivuorelle ja työnsivät kivittäjät takaisin, Israelin poliisin edustaja Gil Kleiman kertoi.

- Kukaan ei heitellyt kiviä ennen kuin poliisit hyökkäsivät. Poliisit tekevät näin joka perjantai pelottaakseen vanhemmatkin muslimit paikalta, kun nuorilta on jo aikaisemmin evätty pääsy paikalle kokonaan. Tämä on uskonnonvapauden räikeä loukkaus, sanoi puolestaan moskeijan johtaja Adnan Husseini.

Israelin poliisi kertoi poistaneensa tänään aiemmin asetetun kiellon, jonka mukaan vain yli 45-vuotiaat palestiinalaiset pääsevät moskeijaan. Kielto poistettiin, koska tiedustelutietojen mukaan mellakkariski oli vähentynyt.

- Tiedustelutiedot voivat joskus olla vääriä. Paikalla oli satoja mellakoitsijoita, Kleiman jatkoi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.