Mainos

Israelin parlamentti näpäytti Netanyahua

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahun asema koki kolauksen, kun parlamentti äänesti tänään ennenaikaisten vaalien puolesta vastalauseeksi pääministerin tavalle johtaa rauhanneuvotteluja palestiinalaisten kanssa.

Kansanedustajat hyväksyivät äänin 60-6 ehdotuksen 120-paikkaisen parlamentin hajottamisesta. Yksi edustaja pidättyi äänestämästä. Enemmistö Netanyahun hallituskoalitioon kuuluvista kansanedustajista boikotoi äänestystä, mutta silti neljä asettui tukemaan opposition lakialoitetta. Näiden joukossa oli kolme keskustalaisen kolmas tie -puolueen edustajaa sekä hallitsevan likud-puolueen Dan Meridor, joka erosi valtiovarainministerin tehtävästä viime vuonna jouduttuaan riitaan Netanyahun kanssa.

Lakiehdotuksen on voimaan tullakseen läpäistävä valiokuntakäsittely ja kolme parlamentin äänestystä, mikä voi kestää kuukausia. Seuraavissa äänestyksissä ehdotuksen on saatava 61 ääntä mennäkseen läpi. Hallituskoalitiolla on parlamentissa 61-59 paikan enemmistö. Netanyahu, jonka on määrä istua virassaan vuoteen 2000 saakka, väheksyi äänestystulosta.

-Toissa päivänä olisitte voinut kaataa hallituksen epäluottamuslauseella, mutta epäonnistuitte. Nyt yritätte tällaista temppua, Netanyahu sanoi parlamenttikeskustelussa.

Netanyahua vastassa ei ole vain oppositio, joka syyttä häntä rauhanprosessin romuttamisesta, vaan myös hänen hallituskoalitionsa tyytymättömät jäsenet, jotka varoittavat pääministeriä liioista myönnytyksistä. Alun perin Netanyahu yritti saada liittolaisensa äänestämään parlamentin hajotusesityksen nurin. Huomattuaan olevansa tappiolla hän heitti pyyhkeen kehään ja hänen kannattajansa päätyivät boikotoimaan äänestystä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.