Israelin panssarit tunkeutuivat palestiinalaisalueille

Kaksi Israelin armeijan panssarivaunua tunkeutui tänään palestiinalaisten itsehallintoalueelle Gazan alueen eteläosassa, kertoivat palestiinalaisten turvallisuuslähteet.

Israel on tulitaukosopimuksessa luvannut pidättäytyä tällaisista iskuista. Aiemmin tänään Israelin keskiosassa sijaitsevassa Haderan kaupungissa räjähti pommi, mutta kukaan ei loukkaantunut. Poliisi epäilee palestiinalaisaktivisteja pommin asettajaksi. Israel ja palestiinalaiset sopivat Yhdysvaltain välityksellä tulitauosta viikko sitten, mutta ainakin kahdeksan ihmistä on saanut surmansa levottomuuksissa sen jälkeen.

Pääministeri Ariel Sharon kutsui tänään koolle Israelin turvallisuusneuvoston, jonka on määrä arvioida tulitaukoa. Poliittisten lähteiden mukaan monet israelilaisministerit kannattavat palestiinalaistaistelijoita vastaan suunnattujen täsmäiskujen aloittamista uudelleen. Erityisesti oikeistopoliitikot ovat painostaneet Sharonia hylkäämään tulitauon ja tukahduttamaan palestiinalaisten kansannousun kovilla otteilla.

(STT-AFP-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat