Mainos

Israelin panssarit jyräsivät Hebroniin

Israelin panssarivoimat ovat iskeneet Hebroniin. Kaupunki on viimeinen suuri palestiinalaiskaupunki, johon Israel ei ole ulottanut operaatioitaan.

Israelin tankit tunkeutuivat palestiinalaissilminnäkijöiden mukaan aamuyöstä Hebroniin Länsirannalla.

Israelilaiset ja palestiinalaiset kävivät lyhyen laukaustenvaihdon tankkien saavuttua kaupunkiin. Israelilaiset ja palestiinalaiset tulittivat toisiaan, ja ainakin yhden palestiinalaisen kerrottiin saaneen surmansa ja useiden haavoittuneen. Hyökkäykseen osallistui parikymmentä panssarivaunua, jotka vetäytyivät kaupungista joitakin tunteja myöhemmin.

Israelin armeijan edustaja kieltäytyi kommentoimasta tietoa.

Hebron oli viimeinen Länsirannan suurista palestiinalaiskaupungeista, jonne Israel ei ollut vielä tunkeutunut 29. maaliskuuta alkaneen miehitysoperaationsa jälkeen.

Myös Jerusalemissa ja Gazan alueella oli levotonta viime yönä. Israelin radion mukaan Etelä-Jerusalemissa räjähti autopommi. Kukaan ei kuollut itse räjähdyksessä, mutta israelilaiset ampuivat myöhemmin palestiinalaisen, jota epäiltiin pommin asettajaksi.

Useita palestiinalaisia kuollut ampumavälikohtauksissa

Israelin armeija ilmoitti surmanneensa tänä aamuna yhteensä yhdeksän palestiinalaista Gazassa ja Länsirannalla. Armeijan mukaan sen sotilaat ampuivat Gazan kaistalla neljä palestiinalaista, jotka yrittivät iskeä Kfar Daromin juutalaissiirtokuntaan.

Palestiinalainen turvallisuusviranomainen ei kertomansa mukaan tiennyt Kfar Daromin tapauksesta. Hänen mukaansa kuitenkin yksi palestiinalainen poliisi sai surmansa ja kaksi poliisia haavoittui Israelin armeijan panssarivaunujen tulituksessa Deir al-Balahin kaupungissa Gazassa. Viranomaisen mukaan kolme panssarivaunua ja yksi maansiirtokone tunkeutuivat kaupunkiin.

Israelin armeijan mukaan sen erikoisryhmä ampui viisi palestiinalaispoliisia Hebronin lähellä Länsirannalla tänään. Palestiinalaispoliisit ammuttiin armeijan mukaan autoonsa sen jälkeen, kun he olivat ensin tulittaneet israelilaisjoukkoa Beit Kahilin kylän läheisyydessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.