Mainos

Israelin panssareita vetäytyi Ramallahista

Ainakin kaksi israelilaista on saanut surmansa pommiräjähdyksessä Gazan alueella aamulla.

Israel kiristi Länsirannan kaupunkien saartoa.

Palestiinalaiset ampuivat tänään Länsirannalla kaksi miestä, joita epäiltiin yhteistyöstä Israelin kanssa, kertoivat palestiinalaislähteet. Surmatyö tehtiin Betlehemin kaupungissa. Asukkaiden mukaan toisen ammutun ruumis jätettiin makaamaan kadulle, toista vedettiin auton perässä kaupungin keskustaan.

Paikalliset asukkaat kertoivat, että surmien takana olivat Al Aksan marttyyrien prikaatien jäsenet. Kolme palestiinalaista sai puolestaan surmansa Ramallahin lähellä tulitaisteluissa, joita vetäytymässä olleet israelilaisjoukot kävivät palestiinalaisten kanssa. Gazassa kolme israelilaista kuoli, kun pommi räjähti tiellä lähellä juutalaissiirtokuntaa. Lisäksi torstaina löydettiin keskiviikosta lähtien kateissa olleen israelilaisen ruumis.

Israel veti viime yönä 40 panssarivaunua pois Ramallahista. Israel ei kuitenkaan toteuttanut Yhdysvaltain vaatimusta vetää pois kaikki joukkonsa, vaan kuutisenkymmentä panssarivaunua pysyi kaupungissa. Yhdysvaltain erityislähettilään Anthony Zinnin on määrä saapua tänään rauhanvälitysmatkalle Lähi-itään, jossa verenvuodatus on yltynyt parin viime viikon aikana. Palestiinalaisten edustajan Saeb Erekatin mukaan Zinnin välitysmatkalla ei ole mitään mahdollisuuksia onnistua niin kauan kuin Israel miehittää Ramallahia.

Zinnin vierailu on neljän kuukauden aikana hänen kolmas yrityksensä lopettaa alueen väkivaltaisuudet. Eilen Ramallahissa ja muualla palestiinalaisalueilla käytiin kiivaita taisteluja, jotka vaativat ainakin kahdentoista ihmisen hengen. Surmansa saaneiden joukossa oli italialainen uutiskuvaaja ja kaksi YK:n avustustyötekijää.

Palestiinalaiset asettavat ehtoja neuvotteluille

Palestiinalaiset ovat asettaneet omia vaatimuksiaan aseleponeuvottelujen pohjaksi. Palestiinalaishallinto ilmoittaa, ettei se suostu neuvottelemaan aselevosta ennen kuin Israelin armeija lopettaa laajamittaisen hyökkäyksensä Länsirannalla ja Gazassa ja vetäytyy alueilta.

Äärijärjestö Hamas kertoi puolestaan uutistoimisto Reutersille, että hänen järjestönsä jatkaa israelilaisten vastaisia iskujaan myös Yhdysvaltain erikoislähettilään Anthony Zinnin vierailun aikana.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.