Mainos

Israelin ote kiristyy

Yhdysvallat tiivistää otetaan Lähi-idän kriisin ratkaisemiseksi. Presidentti George Bush lähettää ulkoministeri Colin Powellin Israeliin.

Israelin armeijan tankki Länsirannalla (arkistokuvaa).

Illalla pitämässään televisiopuheessa Bush korosti, että Yhdysvalloilla on moraalinen velvollisuus yrittää päättää väkivaltaisuudet Lähi-idässä.

Israelin armeijan joukot ovat jyränneet täydellä voimalla palestiinalaisalueilla. Käytännössä Israel on miehittänyt uudestaan lähes koko Länsirannan. Viime yönä panssarit tunkeutuivat Nablusiin ja nyt ne ovat matkalla myös Hebroniin. Käytännössä lähes koko palestiinalaisalue on nyt miehitetty.

Rajuimmat taistelut on käyty Betlehemissä.

Palestiinalaisten raivosta piittamatta Israel on todennut, että panssarit pysyvät alueella toistaiseksi.

Betlehemissä kireä tunnelma

Yhdysvallat on ilmoittanut evakuoineensa taistelualueelta betlehemiläisestä hotellista yhdeksän amerikkalaista, neljä brittiä ja yhden japanilaisen. Uutistoimisto AFP:n mukaan Italian viranomaiset ovat samassa yhteydessä evakuoineet ainakin viisi italialaistoimittajaa paikallisesta kirkosta.

Israel on eilisestä saakka piirittänyt Jeesuksen syntymäpaikalle rakennettua kirkkoa, jossa on loukussa tiettävästi ainakin 200 ihmistä. Israelin mukaan joukossa on aseistettuja palestiinalaississejä. Kirkon pappi lähetti toimittajien mukana vetoomuksen kirkon piirityksen ratkaisemiseksi ilman verilöylyä.

Israel julisti Betlehemin toissapäivänä "suljetuksi vyöhykkeeksi". Kaupungissa on on ollut taisteluita ja kiivasta tulitusta. Sairaalalähteiden mukaan Israelin joukot ovat surmanneet alueella yli 10 ihmistä.

(MTV3-AFP-Reuters)

(Huomenta Suomi 04.04.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.