Mainos

Israelin ooppera esittäytyy Savonlinnassa

Savonlinnan oopperajuhlilla saa huomenna ensi-iltansa kesän vierailevan oopperatalon eli Israelin uuden oopperan ensimmäinen esitys. Israelilaisille hetki on historiallinen, sillä koskaan aiemmin viitisentoista vuotta toiminut oopperatalo ei ole esiintynyt tässä laajuudessa ulkomailla.

Israelin ooppera vierailee Savonlinnassa

Israelin uuden oopperan 300 työntekijästä 230 on matkannut Savonlinnan kahteen produktioon: Donizettin Lemmenjuomaan ja Straussin Elektraan. Pääjohtajalle lähes koko oopperatalon ensivisiitti ulkomaille on tärkeä.
Pääjohtaja Hanna Munitz sanoo, että maailmalla puhutaan Iraelin yhteydessä vain taisteluista, sodista ja yrityksistä tehdä rauha palestiinalaisten kanssa. - Kulttuuri- ja taidekansana haluamme näyttää maailmalle, että osaamme tehdä toki muutakin.

Israelin ooppera vierailee Savonlinnassa

Vierailu tuskin olisi mahdollinen ilman, että miljoona Venäjän emigranttia on palannut viimeisen 10 vuoden aikana alle 7-miljoonaisen Israelin kansan pariin. Munitzin mukaan Israelin olisi mahdotonta tehdä oopperaa ilman venäläisiä emigrantteja.

Israelin uusi ooppera on aloittanut tänä kesänä ulkoilmaoopperaesitykset Välimeren rannalla Cesareassa. Vieraiden mielestä Olavinlinnan henki vetää vertoja amfiteatterille. Savonlinnan oopperajuhlat tekee ensi kesänä vastavierailun Israeliin esittämällä Cesarean amfiteatterissa Verdin Kohtalon voiman.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.