Mainos

Israelin neuvottelija Washingtonissa

Israelin pääministerin avustaja Gilead Sher on keskustellut Yhdysvalloissa Lähi-idän tilanteesta. Sher tapasi myöhään eilen Washingtonissa Lähi-idän erityisedustaja Dennis Rossin sekä Yhdysvaltain turvallisuusneuvoston jäseniä. Sher ja Ross keskustelivat etupäässä siitä, kuinka alueella rehottava väkivalta saataisiin loppumaan. Tapaamisessa puhuttiin myös Yhdysvaltain tekemistä esityksistä Lähi-idän rauhansuunnitelman edistämiseksi.

Israelin pääministeri Ehud Barak ja palestiinalaisten johtaja Jasser Arafat ovat molemmat varauksellisesti tukeneet presidentti Bill Clintonin sorvaamia uusia rauhansopimuksen ehtoja, ja Israelin myönteinen suhtautuminen Yhdysvalloissa saattaa johtaa rauhanneuvottelujen etenemiseen. Sherin mukaan väkivaltaisuuksien lopettaminen on kuitenkin edellytyksenä rauhanneuvottelujen edistymiselle.

Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright sanoi ennen tapaamista, että Israelin ja palestiinalaisten välinen väkivalta on "tämän hetken todellinen ongelma " ja hän vaati Arafatilta toimia väkivallan lopettamiseksi. Sherin on määrä jatkaa keskusteluja amerikkalaisten kanssa tänään.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.