Mainos

Israelin Mossad aloittaa taas salamurhat ulkomailla

Israelin tiedustelupalvelun kerrotaan aloittavan uudelleen salamurhat ulkomailla.

Israelin tiedustelupalvelu Mossad aikoo aloittaa jälleen salamurhat ulkomailla.

Israelin tiedustelupalvelu Mossad alkaa jälleen lähettää ulkomaille kuolemanpartioita tappamaan epäiltyjä Israelin vihollisia, kertovat israelilaiset ja amerikkalaiset tiedustelulähteet uutistoimisto UPI:lle. Pääministeri Ariel Sharon on lähteiden mukaan antanut luvan iskuille myös ystävällismielisissä maissa, mm. Yhdysvalloissa. Tiedot on vahvistettu monista amerikkalaislähteistä.

Kongressilähteen mukaan Yhdysvaltojen on vaikea vastustaa asiaa ottaen huomioon sen äskettäin Jemenissä tekemä al-Qaida-johtajan salamurha.

Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan Israel on viimeisen kahden vuoden aikana surmannut 148 palestiinalaisjohtajaa tai -aktivistia Länsirannalla ja Gazassa. Israelin mukaan uhrit olivat etsittyjä terroristeja, mutta salamurhat ovat herättäneet laajaa kansainvälistä arvostelua.

Hamas ilmoittaa iskujen jatkuvan

Hamasin korkea-arvoinen edustaja sanoi tänään, ettei järjestö lopeta itsemurhaiskujaan Israeliin.

Palestiinalaisryhmien on tarkoitus keskustella asiasta Kairossa Egyptin johdolla keskiviikkona alkavassa tapaamisessa.

-Hamas on ilmoittanut virallisesti Egyptille lopullisesta kannastaan. Me olemme vastarinnan lopettamista ja vuoden pituista tulitaukoa vastaan, Abdelaziz Rantissi sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Rantissin mukaan "operaatiot Israelin sisällä jatkuvat". Hamas aikoo osallistua Kairon kokoukseen.

-Uskomme, että keskustelut johtavat myönteisiin tuloksiin, koska tällä kertaa kaikki palestiinalaisryhmät on kutsuttu Egyptiin ja tulemme vahvistamaan kansamme oikeuden vastarintaan, Rantissi sanoi.

Palestiinalaislehti Al-Ayam kirjoitti aiemmin tällä viikolla Egyptin tekemästä tulitaukoehdotuksesta, jonka palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat on hyväksynyt. Lehden siteeraaman ehdotuksen mukaan palestiinalaiset lopettavat hyökkäykset Israelin sisällä vuoden ajaksi vastineena siitä, että Israel lopettaa palestiinalaismilitanttien salamurhat.

Egyptin hallituksen lehden Al-Ahramin mukaan palestiinalaislehden tiedot eivät kuitenkaan täysin pidä paikkaansa.

(MTV3-STT-NTB-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.