Mainos

Israelin kouluiskuissa kuollut yli 40

Gazassa ainakin 40 palestiinalaista on saanut surmansa Israelin iskussa YK:n ylläpitämään kouluun. Silminnäkijöiden mukaan kaksi panssarivaunun ampumaa kranaattia osui koulun lähelle ja rakennukseen satoi sirpaleita.

Sadat palestiinalaiset olivat hakeutuneet kouluun suojaan Israelin sotilaiden ja Hamasin taistelijoiden kiivailta taisteluilta. Sairaalalähteiden mukaan kuolleet olivat siviilejä.

Jo aikaisemmin kolmen palestiinalaisen kerrottiin saaneen surmansa toiseen YK:n ylläpitämään kouluun osuneessa iskussa Gazassa.

Israelin runsas viikko sitten aloittamassa hyökkäyksessä on kuollut jo liki 600 palestiinalaista.

Israel sanoo tulittaneensa Gazassa koulussa olleita asemiehiä

Israelin armeija on vahvistanut ampuneensa Gazassa kranaateilla kohti YK:n ylläpitämää koulua, jolloin kymmeniä ihmisiä sai surmansa. Israelin mukaan palestiinalaistaistelijat olivat kuitenkin ensin tulittaneet israelilaisia koulusta.

Paikallisten asukkaiden mukaan palestiinalaiset tulittivat kyllä Israelin joukkoja, mutta eivät koulusta vaan sen läheltä.

YK:n henkilökunnan mukaan koulu oli selvästi merkitty YK:n lipuilla, ja Israelin joukoille oli myös annettu tiedot kaikista kouluista ja turvapaikoista Gazassa.

Sarkozy uskoo sovun syntymiseen Gazasta

Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy sanoo olevansa toiveikas siitä, että Gazan hyökkäyksen lopettamisesta saadaan aikaan sopu. Libanonissa vierailleen Sarkozyn mukaan tällainen sopimus saattaa olla lähellä.

Sarkozy vieraili päivällä ranskalaisten rauhanturvaajien luona Etelä-Libanonissa. Hän matkustaa sieltä Egyptiin jatkamaan sovitteluyrityksiä.

Israelin pääministeri Ehud Olmert tyrmäsi eilen Sarkozyn esityksen tulitauosta.

Israelin puolitoista viikkoa kestäneessä hyökkäyksessä Gazaan on saanut surmansa yli 630 ihmistä, kertovat palestiinalaiset lääkintätyöntekijät.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.