Mainos

Israelin koneet iskivät Etelä-Libanoniin

Israelin ilmavoimien hävittäjät ja tykistö tulittivat tänään Hizbollah-järjestön asemia ja kyliä Etelä-Libanonissa sen jälkeen kun neljä israelilaista sotilasta oli loukkaantunut muslimisissien hyökkäyksessä.

Israelilaiskoneet ampuivat kymmenkunta rakettia Hizbollahin hallussa oleville vuoristoalueille Israelin Etelä-Libanoniin julistaman turvallisuusvyöhykkeen pohjoispuolelle, kertoivat asioista perillä olevat lähteet. Israelin armeija vahvisti kaksi pommituslentoa.

Israelin tykistö tulitti myös useiden tuntien ajan Hizbollahin hallussa olevia kyliä, kertoivat Etelä-Libanonin armeijan SLA:n edustajat. Israelin kerrottiin ampuneen 700-800 kranaattia, joista viitisenkymmentä osui kahteen kylään.

Hizbollah vastasi hyökkäyksiin kranaatein ja ampumalla hävittäjiä kohti ainakin kaksi ilmatorjuntaohjusta. Hizbollah sanoi yhden siviilin loukkaantuneen Israelin iskuissa ja syytti Israelia huhtikuussa solmitun tulitaukosopimuksen rikkomisesta.

Libanonin ulkoministeriön edustaja kertoi, että Libanon suunnittelee Israelin toimista valitusta Etelä-Libanonin tulitaukoa valvovalle viiden maan komitealle.

Israel aloitti hyökkäykset sen jälkeen kun neljä sen sotilasta oli loukkaantunut sissien turvallisuusvyöhykkeellä tekemässä hyökkäyksessä. SLA:n mukaan sissit ampuivat israelilaisten partiota automaattiasein ja panssarintorjuntaohjuksin.

Hizbollah-järjestö sanoi Beirutissa antamassaan lausunnossa järjestön sissien ottaneen yhteen israelilaisjoukkojen kanssa, koska israelilaiset olivat yrittäneet edetä turvallisuusvyöhykkeeltä sissien hallussa oleville alueille.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.