Mainos

Israelin joukot taas Ramallahiin

Israel jatkoi tänään ratsioitaan palestiinalaiskaupungeissa Länsirannalla.

Illalla armeija tunkeutui Ramallahin kaupunkiin ja eteni talo talolta etsiessään ääri-islamilaisen Hamas-liikkeen paikallisjohtajaa ja sissejä, kertoivat palestiinalaislähteet.

Edellisen kerran Israel tunkeutui Ramallahiin kymmenisen päivää sitten.

Aiemmin tänään armeija kertoi palestiinalaisten ampuneen israelilaisen miehen ja haavoittaneen tämän veljeä Ofran juutalaissiirtokunnan lähellä Ramallahin länsipuolella.

Jeninissä armeija kertoi pidättäneensä Hamas-johtajan ja kuusi muuta palestiinalaista ennen vetäytymistään kaupungista puoliltapäivin. Jeninissä ainakin yhden palestiinalaisen kerrottiin kuolleen ammuskelussa, joka alkoi, kun armeija vyöryi kaupunkiin aiemmin tänään taisteluhelikopterien tukemana. Muualla Länsirannalla armeija kertoi pidättäneensä kahdeksan epäiltyä.

Räjähdyksessä kuoli kolme

Israelin toimia Länsirannalla edelsi eilen iltalla Petah Tikvassa tehty itsemurhaisku, jossa sai surmansa kaksi ihmistä. Lisäksi räjähdyksessä kuoli iskun tekijä.

Lasinsirpaleista ja metallin kappaleista haavoittuneita oli poliisin ja sairaalalähteiden mukaan 44. Kahvilaan tehdyssä iskussa saivat surmansa puolitoistavuotias vauva ja hänen isoäitinsä.

Palestiinalaisjohto on tuominnut iskun, koska heidän mielestään "se vain antaa Israelin armeijalle syitä jatkaa voimatoimia ja miehitystä". Palestiinalainen Al Aksan marttyyrien prikaatit -ääriryhmä ilmoittautui iskun tekijäksi.
Ainakin 1373 palestiinalaista ja 482 israelilaista on saanut surmansa 20 kuukautta kestäneen palestiinalaisten kansannousun aikana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.