Mainos

Israelin joukot kuulustelivat satoja Länsirannalla

Israelin joukot tunkeutuivat tänään Qalqilyan palestiinalaiskaupunkiin, mistä ne olivat vetäytyneet vain vuorokautta aiemmin. Silminnäkijöiden mukaan joukot julistivat Länsirannalla sijaitsevaan kaupunkiin heti ulkonaliikkumiskiellon.

Nablusin lähistöllä sijaitsevassa pakolaisleirissä sotilaat puolestaan ottivat kiinni satoja miehiä kuulusteluja varten. Israelin sotilaat ovat pitäneet Nablusia hallussaan perjantaista saakka ja julistaneet kaupunkiin ulkonaliikkumiskiellon.

Itä-Jerusalemiin nousee uusi siirtokunta


Israel aloitti tänään uuden siirtokunnan rakennustyöt miehitetyssä Itä-Jerusalemissa. Israelin radio kertoi, että yli kymmenen hehtaarin alueelle rakennettavaan Nof Sahav -siirtokuntaan tulee satoja asuntoja, loistohotelli ja köysirata.

Uusi siirtokunta sijaitsee aivan arabien asuttaman Jabel Mukhaberin alueen vieressä. Urakoitsijan, Digal Investments -yhtiön, mukaan hanke on laillinen, maat on hankittu vuosien aikana ja rakentamiseen on kaikki tarvittavat luvat.

Radion haastattelemien Jabel Mukhaberin arabien mukaan arabeilta evättiin aiemmin rakennusluvat sillä perusteella, että kyseessä oli viheralue.

Israel pitää koko Jerusalemia ikuisena ja jakamattomana pääkaupunkinaan. Se valtasi Itä-Jerusalemin Jordanialta kuuden päivän sodassa, jonka alkamisesta tulee ylihuomenna kuluneeksi 35 vuotta.

(STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.