Mainos

Israelin ja Syyrian rauhanneuvottelut päättymässä tuloksettomina

Yhdysvalloissa käytävät rauhanneuvottelut Israelin ja Syyrian välillä näyttävätt päättyvän tällä erää tuloksettomina. Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton on käynyt viisi kertaa vauhdittamassa neuvotteluja kuluneen viikon aikana, mutta amerikkalaislähteiden mukaan hänen ei uskottu palaavan neuvottelupaikalle tänään.

-Näyttää ilmeiseltä, että neuvottelut johtajien kesken päättyvät tähän, sanoi ulkoministeriön edustaja James Rubin. Myös Israelin ja Syyrian valtuuskuntien johtajat - pääministeri Ehud Barak ja ulkoministeri Farouq al-Shara - valmistautuivat tänään lähtemään Shepherdstownista Länsi-Virginiasta. Barak oli lähdössä kotimatkalle maanantaina iltapäivällä, kun taas Sharan uskottiin viipyvän Yhdysvalloissa vielä huomisaamuun.

Jatkosta keskustellaan

Valkoisen talon edustaja Joe Lockhart arveli kuitenkin, että Israelin ja Syyrian valtuuskuntien virkamiehet tapaavat vielä tänään keskustellakseen neuvottelujen jatkosta. Pääministeri Barak kuvasi eilen neuvonpitoa vaikeaksi.

Myös Syyrian edustaja totesi, että edistys on ollut tähän mennessä vähäistä. Keskeisellä sijalla viikon kestäneissä rauhanneuvotteluissa ovat olleet Golanin kukkulat, joita Syyria on vaatinut takaisin itselleen. Erilliset työryhmät ovat pohtineet myös maiden oikeuksia alueen vesivaroihin, suhteiden normalisointia ja turvallisuutta.
(STT-Reuters-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.