Mainos

Israelin ja Ranskan välien selvittely jatkuu

Israelin ja Ranskan sananvaihto Israelin pääministerin Ariel Sharonin Ranska-puheista jatkuu. Sharon kehotti viikonvaihteessa ranskanjuutalaisia muuttamaan nopeasti pois Ranskasta juutalaisvastaisuuden vuoksi.

Israel ja Ranska jatkavat sananvaihtoa Ariel Sharonin viikonvaihteisista puheista. Israel näyttää pyrkivän osaltaan tasoittelemaan diplomaattista kärhämää.

Moni taho Ranskassa tuohtui sen jälkeen, kun Sharon kehotti viikonvaihteessa ranskanjuutalaisia muuttamaan nopeasti Israeliin maasta, jossa esiintyy "mitä villeintä" juutalaisvastaisuutta.

Tänään Sharonin kansliasta todettiin, että pääministeri kyllä kehotti ranskanjuutalaisia muuttamaan Israeliin, kuten Israel kehottaa juutalaisia siirtymään Israeliin muualtakin maailmasta.

-Kyse ei ole kriisistä kahden maan välillä vaan lähinnä kulttuurisesta väärinymmärryksestä

-Pääministerin tarkoitus ei ollut loukata ketään ja hän kiitti presidentti Jacques Chiracin tiukkoja toimia juutalaisvastaisuutta vastaan, Israelin hallituksen tiedottaja Avi Pazner tähdensi Jerusalemissa.

Närkästynyt Ranskan presidentti Jacques Chirac ilmoitti eilen, ettei Sharon ole tervetullut Ranskaan nyt. Sharonin matkaa Pariisiin on suunniteltu pitkään.

Ulkoministeri Michel Barnierien mukaan Ranska puolestaan odottaa edelleen Sharonilta selvitystä tämän puheista.

-Totta on se, että kyseessä on vakava väärinkäsitys, Barnier sanoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.