Mainos

Israelin ja palestiinalaisten yhteenotto pakolaisleirillä

Palestiinalaismies sai surmansa Israelin ja palestiinalaisten yhteenotossa Khan Younisin pakolaisleirillä Gazassa. Sairaalalähteiden mukaan miestä oli ammuttu päähään. Myöhään eilen tapahtuneessa yhteenotossa loukkaantui kymmenen ihmistä.

Silminnäkijöiden mukaan Israelin armeijan panssarivaunu ja kaksi puskutraktoria tunkeutui pakolaisleirille. Puskutraktorin kerrotaan tuhonneen yhden rakennuksen. Palestiinalaiset puolustivat pakolaisleiriä tunkeutujia vastaan kivin ja kiväärein.

Palestiinalaisen turvallisuuslähteen mukaan panssarivaunu ja traktorit vetäytyivät palestiinalaisalueelta pian yhteenoton jälkeen. Israelin armeija ei ole vahvistanut eikä kiistänyt palestiinalaisten raportoimaa yhteenottoa.

Israelilaisten usko Sharoniin horjuu


Israelilaisten usko pääministeri Ariel Sharonin kykyihin lopettaa Lähi-idän väkivaltaisuudet näyttää horjuvan.

Tuoreessa mielipidekyselyssä lähes 80 prosenttia vastaajista uskoo, ettei Sharon onnistu lopettamaan israelilaisten ja palestiinalaisten välisiä väkivaltaisuuksia. Sharonin mahdollisuuksiin uskoo reilut 20 prosenttia vastaajista. Kyselyyn vastanneista joka toinen on pettynyt Sharonin hallituksen tapaan hoitaa turvallisuusasioita.

Israel kiristi varhain eilen kolmen Länsirannan kaupungin saartoa. Armeija lisäsi valvontaa Betlehemin, Ramallahin ja Qalqiliyan ympärillä pommiuhan takia.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.