Mainos

Israelin ja palestiinalaisten neuvotteluista ristiriitaisia tietoja

Israelin radion mukaan maan puolustusministerin ja palestiinalaisten sisäministerin neuvottelut ovat edenneet. Uutistoimisto AFP puolestaan kertoo, ettei sopua Israelin Gazasta vetäytymisen järjestelyistä syntynyt neuvotteluissa.

Israelin puolustusministerin Shaul Mofazin ja palestiinalaisten sisäministerin Nasr Jussufin eilisistä neuvotteluista on tihkunut julkisuuteen ristiriitaisia tietoja.

Uutistoimisto AFP:n mukaan osapuolet eivät olisi onnistuneet pääsemään sopuun Israelin Gazasta vetäytymisen järjestelyistä. Nimettömän palestiinalaislähteen mukaan keskustelun ilmapiiri oli negatiivinen. Israelin radion mukaan neuvotteluissa olisi kuitenkin sovittu kahdesta uudesta yhteistyömuodosta, jotka liittyvät vetäytymiseen. Toinen yhteistyöelin toimisi ministeritasolla ja toinen upseeritasolla.

Tiettävästi tapaamisessa puhuttiin myös Israelin aikeista siirtää vastuu joidenkin Länsirannan kaupunkien turvallisuudesta palestiinalaisille. Israel jäädytti siirrot toukokuun alussa, kun palestiinalaisjohto ei sen mukaan tehnyt riittävästi riisuakseen ääriryhmiä aseista. Tammikuussa alkanut epävirallinen tulitauko koki kolauksen viime viikolla, kun Gazassa tehtiin kranaatti-iskuja.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.