Mainos

Israelin ja palestiinalaisten kokous päätökseen

Palestiinalaiset ja Israel pohtivat tänään yli kaksituntisessa kokouksessa Kairossa, kuinka Lähi-idän rauhanneuvotteluita voisi jatkaa. Kumpikaan osapuoli ei suostunut kertomaan, kuinka neuvonpito sujui.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu ja palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat taas keskustelivat viikonloppuna puhelimitse Lähi-idän lukkiutuneesta tilanteesta. Kyseessä oli tiettävästi vasta toinen kerta, kun Netanjahu ja Arafat olivat yhteydessä sitten maaliskuun. Lähi-idän rauhanneuvottelut kariutuivat tuolloin Israelin aloitettua uuden asutushankkeen Itä-Jerusalemissa.

EU:n Lähi-idän lähettiläs Miguel Angel Moratinos sanoi tänään israelilaislehden haastattelussa, että EU ja Yhdysvallat ovat antaneet välittäjänä toimivalle Egyptin presidentille Hosni Mubarakille kaksi viikkoa aikaa etsiä ratkaisua lukkotilanteeseen. Jos se ei onnistu, kiistan ratkomiseen etsitään muita keinoja, arveli Moratinos.

Israelin neuvottelijoita johtava David Naveh sanoi tänään, ettei asutuskiistaa otettaisi esille Kairon tapaamisessa. Moratinos ja muut diplomaattilähteet olivat aiemmin antaneet ymmärtää, että Israel olisi tarjoutunut keskeyttämään rakennushankkeet palestiinalaisalueilla.

Arafat on pitänyt hankkeiden jäädyttämistä ehtona varsinaisten rauhanneuvottelujen jatkamiselle.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.