Mainos

Israelin iskuissa Gazaan yli 400 kuollutta

Israel jatkaa ilmapommituksiaan Gazan alueella jo kuudetta päivää. Palestiinalaislähteiden mukaan iskuissa on kuollut ainakin 410 ihmistä.

Israel on torjunut tulitaukoesitykset, mutta diplomaattisia ponnisteluja tilanteen ratkaisemiseksi jatketaan. Ulkoministeri Tzipi Livnin on määrä lentää Pariisiin neuvottelemaan presidentti Nicolas Sarkozyn kanssa. Sarkozy aikoo puolestaan ensi viikon alussa matkustaa Lähi-itään tapaamaan sekä Israelin että palestiinalaisten johtoa.

Myös YK:n turvallisuusneuvosto kokoontui eilen käsittelemään kriisiä. Libya esitti kokouksessa päätöslauselmaluonnoksen, jossa tuomittaisiin jyrkästi Israelin voimankäyttö Gazassa ja vaadittaisiin molempia osapuolia välittömästi aloittamaan tulitauko. Luonnoksesta ei kuitenkaan äänestetty, sillä Britannian ja Yhdysvaltain lähettiläät pitivät sitä liian puolueellisena.

Gazaa hallitsevan Hamas-järjestön johtajan Ismail Hanian mukaan vastaiskuja jatketaan viimeiseen hengenvetoon saakka, ellei Israel lopeta Gazan saartoa ja hyökkäyksiään alueella. Hamas on jatkanut rakettien ampumista Etelä-Israeliin.

Jordania lähettää sotilaskoneen evakuoimaan Gazaa

Jordania on lähettänyt sotilaslentokoneen evakuoimaan Israelin pommituksissa haavoittuneita Gazan asukkaita.

Maan viranomaiset kertoivat, että maa ottaa hoidettavaksi nelisenkymmentä palestiinalaista. Evakuointilentoja saatetaan tehdä lisääkin.

Gazan sairaaloilla on ollut suuria vaikeuksia hoitaa iskuissa haavoittuneita. Joitakin ihmisiä on kuljetettu myös Egyptin sairaaloihin.

Israelilaiset kannattavat Gazan pommituksia

Israelilaisten selvä enemmistö näyttää tuoreen kyselyn mukaan tukevan Gazan ilmapommitusten jatkamista. Haaretz-lehden mielipidekyselyn vastaajista 71 prosenttia sanoi kannattavansa iskuja.

Viidennes vastaajista antoi myös tukensa maahyökkäyksen aloittamiselle. Suurin piirtein yhtä moni kannatti tulitauon julistamista alueelle.

Tutkimuslaitos Dialogin teettämään kyselyyn vastasi noin 500 ihmistä.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.