Mainos

Israelin isku Iranin ydinlaitoksiin yhä todennäköisempi

Israelissa vaaditaan yhä voimakkaammin ilmaiskua Iranin ydinlaitoksia vastaan. Entinen israelilainen ilmavoimien kenraali Isaac Ben-Israel sanoo saksalaisessa lehtihaastattelussa, että isku olisi toteuttavissa.

- Voisimme tehdä sen vaikkapa tänään, sanoo Ben-Israel Der Spiegel -lehden tuoreessa numerossa. Ben-Israel on nykyisin pääministeri Ehud Olmertin Kadima-puolueen kansanedustaja.

Israelilaistietojen mukaan Ben-Israel osallistui Irakin Osirak-ydinlaitosta vastaan 1981 tehdyn iskun suunnitteluun. Isku Iraniin olisi Ben-Israelin mukaan hankalampi toteuttaa. Ainoana esteenä iskun toteuttamiselle on hänen mukaansa se mahdollisuus, että kiista Iranin ydinohjelmasta ratkeaisi muulla tavoin.

Ben-Israel ei uskonut haastattelussa, että Iranin johto käyttäisi ydinasetta suoraan Israelia vastaan.

- Niin hulluja he eivät ole, mutta he voisivat antaa pommin esimerkiksi Hizbollahille. Niin hulluja he ovat, Ben-Israel huomautti.

Ben-Israel vahvisti amerikkalaiset lehtitiedot, joiden mukaan Israelin ilmavoimat on harjoitellut Välimeren yllä iskua iranilaisia ydinlaitoksia vastaan.

- Ne eivät olleet ensimmäiset eivätkä viimeisetkään sellaiset harjoitukset.

Lännessä on epäilty Iranin yrittävän valmistaa ydinaseita, vaikka maa vakuuttaa ydinohjelmansa rauhanomaisuutta. Iran on kuitenkin julistanut, että maan ohjukset yltävät Israelin maaperälle.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.