Mainos

Israelin hallitusneuvottelut loppusuoralla

Israelin työväenpuolueen 1700-jäseninen keskuskomitea (puoluevaltuusto) kokoontui maanantaina Tel Avivissa päättämään salaisessa äänestyksessä uudesta vt. puoluejohtajasta ja osallistumisesta Ariel Sharonin johtamaan laajapohjaiseen hallitukseen. Oikeistolaisen Likud-puolueen virkailija oli aiemmin päivällä ilmoittanut, että Sharonin oikeistolainen Likud-puolue ja eroavan pääministerin Ehud Barakin työväenpuolue olivat sopineet hallitusyhteistyön ehdoista.

-Viimeiset esteet on ylitetty, ja meidän näkökulmastamme kaikki on ratkaistu - hallituksen ohjelma, ministerisalkkujen jako ja viralliset tehtävät, sanoi Sharonin tiedottaja Raanan Gissin. Gissinin mukaan puolueet ovat sopineet, että maatalousministerin salkku menee työväenpuolueelle, kun taas viestintäministerin tehtävät saa vaihdossa Likud. Työväenpuolue saa myös puolustus-, ulko-, kauppa- ja teollisuus-, liikenne- ja tiedeministerien tehtävät sekä kaksi salkutonta ministerin paikkaa.

Myrskyisä kokous

Työväenpuolueen keskuskomitean kokous alkoi myrskyisästi hallitusyhteistyön kannattajien ja vastustajien syytellessä ja ivatessa toisiaan. Uuden hallituksen ulkoministeriksi ja uudeksi vt. puoluejohtajaksi veikkailtu entinen pääministeri Shimon Peres puhui kansallisen yhtenäisyyden puolesta ja sanoi, että nyt on kerrankin kuunneltava kansaa ja mentävä hallitukseen.

Hän kysyi, minkä takia pitäisi olla oppositiossa. Eroavan hallituksen ulkoministeri Shlomo Ben-Ami sanoi, että työväenpuolue pysyisi koossa oppositiossa. -Yhteistyö kovaa linjaa kannattavan yhtenäisyyden hallituksen kanssa tuhoaisi identiteettimme liikkeenä, Ben-Ami sanoi. Eräät Likudin jäsenet uhkasivat, että Likud muodostaa hallituksen uskonto- ja äärioikeistopuolueiden kanssa, ellei työväenpuolueen keskuskomitea hyväksy hallitussopimusta maanantaina.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.