Mainos

Israelin hallituskuviot yhä sekaisin

Israelin tuleva pääministeri Ariel Sharon on tarjonnut uuden hallituksensa puolustusministerin virkaa entiselle pääministerille Shimon Peresille. Virkaan alun perin tarjolla ollut työväenpuolueen johtaja Ehud Barak ilmoitti aiemmin luopuvansa paikan tavoittelusta.

Israelin radion mukaan Peres ei ole sulkenut pois mahdollisuutta, että hän ottaisi viran vastaan, vaikka hänelle on aiemmin tarjottu ulkoministerin paikkaa.

Barakin luopumisesta huolimatta oikeistolainen Likud-puolue toivoo edelleen hallitusyhteistyötä työväenpuolueen kanssa. -Neuvotteluja käydään puolueen, ei henkilön kanssa, sanoi Likudin tiedottaja.

Barak, Ehud

Likud toivoo myös, että suunnitelmat ns. yhtenäisyyshallituksen muodostamiseksi etenevät nyt paremmin. -Toivottavasti tämä päätös on ratkaissut ongelman ja helpottaa hallituksen muodostamista. Työväenpuolueen enemmistö on ollut myös yhteishallituksen kannalla. He kuitenkin vastustavat sitä, että Barak nousisi uuden hallituksen puolustusministeriksi. Barak itse ilmoitti eilen luopuvansa politiikasta kokonaan.

Poliittinen kaaos vaikeuttaa

Palestiinalaiset puolestaan pelkäävät, että Israelin poliittinen sekasorto vahingoittaa rauhanponnisteluja. -Poliittinen kaaos Israelissa on vahingollinen rauhanprosessin kannalta, mutta me olemme pääasiassa kiinnostuneita siitä, että tuleva hallitus sitoutuu neuvottelujen jatkamiseen siitä, mihin ne jäivät, sanoo palestiinalaisten johtajan Jasser Arafatin avustaja.

Palestiinalaiset haluaisivat jatkaa rauhanneuvotteluja siltä pohjalta, johon neuvottelut jäivät tammikuun lopussa Egyptissä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.