Mainos

Israelin euroviisu hyväksyttiin

Israelin viisukappaleen arveltiin olevan liian poliittinen. Poliittiset kannanotot eivät ole hyväksyttäviä Eurovision laulukilpailuissa.

Israelin edustuskappale saa osallistua tämän vuoden euroviisuihin. Asiasta ilmoitti Euroopan yleisradioliitto EBU Helsingissä.

Israelin Teapacks-yhtyeen edustussävelmä Push The Button herätti keskustelua, koska sen arveltiin olevan liian poliittinen. Sääntöjen mukaan poliittiset kannanotot eivät ole hyväksyttäviä Eurovision laulukilpailussa.

Euroviisuja johtava EBUn ohjausryhmä ilmoitti tänään, että se ei lähde erikseen perustelemaan Israelin kappaleen hyväksymistä.

Viime vuosina Islanti ja Ukraina ovat joutuneet muuttamaan EBUn vaatimuksesta euroviisukappaleensa tekstiä.

Eurovision laulukilpailuihin osallistuu tänä vuonna ennätysmäärä eli 42 maata. EBUn ohjausryhmä on hyväksynyt tähän mennessä 41 kisasävelmää. Yhden puuttuminen johtuu siitä, että Britannia valitsee oman viisukappaleensa vasta tämän viikon lauantaina.

Yleisölle lisää äänestysaikaa

Eurovision laulukilpailujen äänestysaikaa pidennetään tänä vuonna. EBU ilmoitti, että aiemman 10 minuutin sijasta kisan katsojat saavat antaa äänensä tänä vuonna 15 minuutin ajan semifinaalissa ja finaalissa. Äänet annetaan puhelimitse.

Tämän vuoden euroviisuissa on uutta myös se, että kisan voittaja tekee finaalin jälkeen kiertueen eri puolille Eurooppaa. Voittajan on määrä käydä esittäytymässä ainakin kuudessa maassa 13. toukokuuta alkaen.

Koska laulukilpailuun osallistuu tänä vuonna ennätysmäärä maita, myös semifinaalin ja finaalin kesto pitenee hieman. Semifinaali kestää yhteensä 2 tuntia 45 minuuttia. Finaalin kesto on puolestaan 3 tuntia 10 minuuttia.

Eurovision laulukilpailujen semifinaali pidetään Helsingissä 10. toukokuuta ja finaali 12. toukokuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.