Mainos

Israelin armeija valmistautuu konfliktiin

Israelin armeija valmistautuu pitkään aseelliseen konfliktiin palestiinalaisten kanssa.

Armeijan tiedottajan mukaan yhteenotot palestiinalaisten kanssa tulevat jatkumaan vielä kuukausia ja niiden uskotaan leviävän myös Libanonin vastaiselle rajalle. Väkivaltaisuudet jatkuivat eilen Länsirannalla ja Gazassa. Yhteenotoissa on kuollut ainakin kaksi ihmistä, kymmeniä on loukkaantunut.

Palavat autonrenkaat Länsirannalla eilen kertoivat karua kieltä yhä syvenevästä väkivallan kierteestä. Israelin armeijan ja palestiinalaisten yhteenotot puhkesivat, kun palestiinalaiset olivat hautaamassa eilen Hebronissa ammutun miehen.

Levottomuudet ovat jatkuneet kiivaina myös muualla. Gazassa 16-vuotias poika sai surmansa mahaan ammutusta luodista, Länsirannalla palestiinalaismies kuoli ja yli 30 loukkaantui tämänpäivän yhteenotoissa.

Sairaalat alkavat täyttyä

Kaikkiaan kolmen viikon aikana on kuollut yli 130 ihmistä, heistä suurin osa palestiinalaisia - ja monet alle 18-vuotiaita lapsia. Ihmiset ovat peloissaan: parin viime viikon aikana aseiden myynti alueella on moninkertaistunut.

Ihmisten hätää ei helpota Israelin armeijan arvio siitä, että aseelliset yhteenotot saattavat jatkua vielä kuukausia, jopa vuoden päivät. Niiden pelätään leviävän myös Libanonin vastaiselle rajalle. Myös palestiinalaiset uskovat konfliktin jatkuvan vielä pitkään.

Molemmat osapuolet syyttelevät toisiaan väkivallan lietsomisesta. Israelin pääministerin Ehud Barakin on määrä jatkaa vielä tänään ponnisteluja hätätilahallituksen luomiseksi maahan. Sen syntyminen pelastaisi ehkä pääministerin nahan, mutta moni uskoo, että yhteistyö oikeistolaisen Ariel Sharonin puolueen kanssa romuttaisi viimeisetkin mahdollisuudet rauhanprosessin jatkumisesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.