Mainos

Israelin armeija surmasi palestiinalaispoliiseja

Israelin armeijan joukot ovat tappaneet neljä palestiinalaista poliisia aamuyöllä Länsirannalla, kertovat palestiinalaislähteet.

Palestiinalaisten turvallisuuspalvelun mukaan armeija tunkeutui yöllä Anabtan kylään ampuen neljä poliisia. Kyläläiset kertovat armeijan joukkojen pidättäneen lisäksi arviolta 25 eri palestiinalaisjärjestöihin kuuluvaa aktivistia.

Israelin armeijan mukaan surmatut palestiinalaiset avasivat tulen sotilaita kuljettavaa autoa kohti.

Itsemurhaisku Haifassa

Palestiinalaismies räjäytti itsensä ja haavoitti ainakin 26:ta ihmistä aikaisin aamulllähellä Haifan satamakaupunkia Israelissa, kertoivat poliisi ja pelastustyöntekijät. Sairaalalähteiden mukaan haavoittuneiden vammat eivät ole vakavia. Tuorein itsemurhaisku tehtiin risteyksessä, jossa oli runsaasti liikennettä. Paikalla oli myös paljon sotilaita odottelemassa kyytiä takaisin kasarmeihinsa viikonlopun jälkeen. Sunnuntai on Israelissa normaali työpäivä. Poliisin mukaan uhrien määrä jäi vähäiseksi, koska mies joutui laukaisemaan räjähteensä ennen aikojaan. Poliisit olivat kiinnittäneet huomionsa epäilyttävästi käyttäytyneeseen mieheen ja lähestyivät häntä, jolloin mies räjäytti itsensä. Mies oli vielä elossa räjähdyksen jälkeen ja liikutti kättään, jolloin uutta räjähdystä pelänneet poliisit ampuivat hänet kuoliaaksi. -Räjähdystä ei varmasti ollut tarkoitettu paikalle missä hän räjäytti itsensä, poliisikomentaja Yitzhak Barovsky sanoi Israelin radiolle. Poliisi löysi myöhemmin paikalta myös toisen pommin, jonka arvellaan olleen kiinni iskun tekijän kehossa. Pommi tehtiin vaarattomaksi. Mikään järjestö ei ole toistaiseksi ilmoittautunut iskun tekijäksi. Palestiinalaiset itsemurhapommittajat tappoivat 25 ihmistä Jerusalemissa ja Haifassa viime viikonloppuna tehdyissä iskuissa. Näistä iskuista vastuun otti ääripalestiinalainen Hamas-järjestö. Israel on vastannut itsemurhaiskuihin hyökkäämällä palestiinalaisten turvallisuusviranomaisten tukikohtiin Gazassa ja Länsirannalla.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.