Mainos

Israelin armeija antoi pakolaisille luvan palata pohjoiseen Gazaan

Israelin armeijan mukaan pohjoisen Gazan taisteluita paenneiden pakolaisten on turvallista palata takaisin osaan aluetta. Lupa koskee Beit Lahian asukkaita, joita on armeijan mukaan 70000.  

- Heille (asukkaille) on kerrottu, että siviilien on turvallista palata Beit Lahiaan ja Al-Atatraan, kertoi Israelin armeijan tiedottaja uutistoimisto AFP:lle.  

Lausunnon uskottiin merkitsevän, että Israelin joukkojen toiminta alueella on päättynyt. Silminnäkijät kertoivat myös nähneensä Israelin armeijan aloittaneen vetäytymisen Al-Atatrasta, joka kuuluu Beit Lahian alueeseen.  

Kyseessä on ensimmäinen kerta 26 päivää kestäneen konfliktin aikana, kun Israelin joukkojen on nähty vetäytyvän Gazasta. Vetäytymistä edelsi israelilaisviranomaisten ilmoitus, jonka mukaan Israel ei aio lähettää edustajia tulitaukoneuvotteluihin Egyptiin tänään.  

Gazan kaistaleella asuu noin 1,8 miljoonaa ihmistä. Heistä yli neljännes on joutunut pakenemaan kodeistaan konfliktin vuoksi.  

Konfliktissa on kuollut tähän mennessä jo yli 1650 palestiinalaista. YK:n lasten järjestö Unicefin mukaan Israelin iskuissa kuolleista palestiinalaisista lähes 300 on lapsia ja nuoria. Järjestön mukaan yli 200 surmansa saaneista lapsista on alle 12-vuotiaita.  

Unicefin laskelmat perustuvat lukuihin, jotka järjestö on laskenut varmistetuista uhrimääristä. Järjestö arvelee, että luvut kasvavat edelleen, kun kahden edellisen päivän tiedot tarkentuvat.  

Israel on menettänyt ainakin 63 sotilasta ja kolme siviiliä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.