Mainos

Israelilta tiukat ehdot Arafatin Betlehem-vierailulle

Israel antaa Jasser Arafatin suorittaa vuotuisen pyhiinvaellusmatkansa Betlehemiin sillä ehdolla, että israelilaisministerin murhaan osallistuneet pidätetään iltaan mennessä.

Jasser Arafat

Israel sallii palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin tehdä vuotuisen pyhiinvaellusmatkansa Betlehemin kaupunkiin sillä ehdolla, että Arafat pidättää israelilaisministerin surman suunnitelleet ääri-islamilaiset, Israelilaiset virkamieslähteet kertovat.

Arafatin sallitaan matkustaa Betlehemiin, jos surmaan osallistuneet pidätetään iltaan mennessä. Israelilaisten mukaan kyseiset henkilöt ovat Ramallahin kaupungissa ja palestiinalaiset tietävät heidän henkilöllisyytensä.

Israelin hallituksen matkailuministeri Rehavam Zeevi ammuttiin 17. lokakuuta. Radikaali palestiinalaisjärjestö PFLP ilmoitti kostaneensa iskulla johtajansa Abu Ali Mustafan kuoleman.

Arafat on uhmannut matkustajakieltoa Betlehemiin ja sanonut vaikka kävelevänsä sinne Israelin armeijan hallitseman Länsirannan läpi. Arafat on vieraillut Jeesuksen syntymäkaupungissa jouluaattoisin vuodesta 1995 lähtien, vaikka hän onkin vakaumukseltaan harras muslimi.

Vatikaani arvostelee Israelin päätöstä

Katolinen kirkko arvostelee Israelin päätöstä kieltää Arafatin pääsy Betlehemiin. Vatikaanin mukaan Israelin päätös on mielivaltainen.

Vatikaanin tiedottaja Joaquin Navarro-Valls kertoi, että katolinen kirkko oli yrittänyt taivutella Israelin muuttamaan kantansa.

Myös Israelin presidentti Moshe Katsav on Israelin radion mukaan vedonnut pääministeri Ariel Sharoniin, jotta tämä sallisi Arafatin vierailla Betlehemissä.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.