Mainos

Israelilta lupa aseiden luovutukseen Abbasin turvallisuusjoukoille

Palestiinalaisten presidenttiä Mahmud Abbasia tukevat Fatah-turvallisuusjoukot ovat ottaneet toistuvasti yhteen Hamas-hallituksen uusien turvallisuusjoukkojen kanssa. Nyt Israelin kerrotaan aseistavan Fatahia taistelussa Hamasia vastaan.

Israelin hallitus on päättänyt sallia kevyiden aseiden ja ammusten luovutuksen palestiinalaisten presidenttiä Mahmud Abbasia tukeville turvallisuusjoukoille, kertoo Israelin puolustusministeriö. Presidentti Abbasin tiedottaja Nabil Abu Rdainah sanoi puolustusministeriön tietoa vääräksi, mutta ei kommentoinut sitä muutoin.

Abbasia tukevat Fatah-turvallisuusjoukot ovat ottaneet yhteen Hamas-hallituksen uusien turvallisuusjoukkojen kanssa. Joukkojen yhteenotoissa haavoittui eilen kaksitoista ihmistä.

Päätöksen aseiden luovutuksesta Abbasin turvallisuusjoukoille teki Israelin puolustusministeriön tiedottajan mukaan puolustusministeri Amir Peretz yhdessä pääministeri Ehud Olmertin kanssa.

- Kyseessä on useiden satojen aseiden erä, joka on peräisin ulkomailta. Se siirretään meidän tiukassa valvonnassamme. Tiedämme täsmälleen kenelle ja mihin aseet luovutetaan, tiedottaja sanoi.

Uutistoimisto Reuters kertoi tiedottajan sanoneen, että aseet on tarkoitettu Abbasin henkivartijajoukon käyttöön, "koska hänen henkensä on vaarassa".

Tiedottaja ei kertonut, mistä maasta tai maista aseet ovat peräisin.

Israel on kieltäytynyt kaikesta yhteistyöstä Hamasin johtaman palestiinalaisten hallituksen kanssa. Myös Yhdysvallat ja EU ovat jäädyttäneet suoran avun Hamasille, koska pitävät sitä terroristijärjestönä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.