Mainos

Israelilaisupseerit: Länsirannalla odotettavissa ongelmia

Israelin armeijan korkea-arvoiset upseerit varoittavat, että Länsirannan miehitetyt palestiinalaiskaupungit ovat muuttuneet ruutitynnyreiksi, jotka saattavat räjähtää valtaisalla voimalla.
Upseerit vaativat armeijan osittaista vetäytymistä, koska viikkoja jatkuneet ulkonaliikkumiskiellot ovat kasvattaneet jännityksen äärimmilleen. Upseerien armeijan uudelle komentajalle kenraali Moshe Yahalonille esittämästä varoituksesta kertoi Israelin televisio.

Miehitetyn Betlehemin kaupunginjohtajan mukaan Jeesuksen syntymäkaupunki on ajautumassa miehityksen vuoksi humanitaariseen kriisiin. -Tuhannet asukkaat ovat menettäneet työnsä, satoja on pidätetty ja 1500 on joutunut kodittomaksi, kun heidän kotinsa on tuhottu, kaupunginjohtaja Mohammed Madani sanoi palestiinalaisten uutistoimiston Wafan mukaan.

Israel miehitti uudestaan seitsemän Länsirannan kahdeksasta suurimmasta asutuskeskuksesta kolme viikkoa sitten. Vain Jerikon aavikkokaupunki on säästynyt miehitykseltä, mutta sitäkin Israelin armeija piirittää.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.