Mainos

Israelilaisten enemmistö tukee Palestiinan valtiota

Enemmistö israelilaisista katsoo, että palestiinalaisten pyrkimykset perustaa oma itsenäinen valtio ovat oikeutettuja ja että näitä pyrkimyksiä ei voida pysäyttää, käy ilmi tänään julkaistusta mielipidemittauksesta.

Tel Avivin yliopiston tekemässä kyselyssä 69 prosenttia Israelin juutalaisista uskoi, että palestiinalaisten itsenäinen valtio on väistämätön asia. 55 prosenttia katsoi, että palestiinalaiset ansaitsevat sen. Tutkimuksen johtajan mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun enemmistö haastatelluista oli sitä mieltä, että palestiinalaisilla on oikeus vaatia omaa valtiota.

Kysymys palestiinalaisten valtiosta on yksi keskeisiä Israelissa 17. toukokuuta järjestettävissä vaaleissa. Pääministeri Benjamin Netanyahu vastustaa valtion perustamista, kun taas työväenpuolueen johtaja Ehud Barakin mielestä palestiinalaiset voivat itse määritellä hallitsemiensa alueiden poliittisen aseman.

Nyt julkistetussa kyselyssä 48 prosenttia haastatelluista uskoi, että palestiinalaiset tuhoaisivat Israelin valtion, jos vain kykenisivät. Neljä vuotta sitten vastaavassa kyselyssä luku oli yli 70 prosenttia.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.