Mainos

Israelilaislehti: Israel tunnustamassa Palestiinan valtion

Israel on tunnustamassa pääministeri Ehud Barakin johdolla Gazan alueen sekä noin puolet Länsirannan alueesta itsenäiseksi valtioksi, kertoo israelilainen sanomalehti Haaretz tänään.

Israel-PLO

Vastapalvelukseksi Israel pitäisi hallussaan 10 prosenttia Länsirannasta, joilla suurin osa juutalaisten siirtokuntien 200 000 asukkaasta asuu. Pääministeri Barakin edustajat eivät suostuneet kommentoimaan asiaa mitenkään. Palestiinalainen neuvottelija totesi puolestaan, että Israelin täytyy vetäytyä koko Länsirannan alueelta.

Pääministeri Barak ja palestiinalaisten johtaja Jasser Arafat aloittivat eilen uudelleen rauhanneuvottelut kuukauden tauon jälkeen. Rauhansopimus pitäisi saada valmiiksi syyskuuhun mennessä.

Sanomalehti Haaretzin mukaan Barak ei usko, että määräaikaan mennessä päästään täyteen yhteisymmärrykseen esimerkiksi Jerusalemin kohtalosta. Sen sijaan hän uskoo, että jos neuvottelijoina olisi kaksi itsenäistä valtiota, Israel joutuisi harvemmin palestiinalaisten äärijoukkojen hyökkäysten kohteeksi.
(STT-AP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.