Mainos

Israelilaiset valmiita keskustelumaan asutuspolitiikasta

Israelin puolustusministeri Yitzhak Mordechai sanoi tänään olevansa valmis keskustelemaan uudisasutuspolitiikan uudelleenarvioinnista, jos PLO:n johtaja Jasser Arafat saa palestiinalaiset ääriainekset kuriin.

Mordechain mukaan on todennäköistä, että Yhdysvallat esittää tällaista saadakseen lukkiutuneen rauhanprosessin uudelleen käyntiin Lähi-idässä.

Mordechai arveli Yhdysvaltain ehdottavan Israelille, että se jäädyttää uudisasutusten laajentamisen ja keskeyttää rakennusprojektinsa Har Homassa Itä-Jerusalemissa.

Puolustusministeriltä kysyttiin lehtihaastattelussa, olisiko Israel valmis tällaiseen, jos Arafat tuhoaisi palestiinalaisten "terroristirakenteet".
-Uskon, että Yhdysvallat ja eräät muut tahot esittävät tällaista. Me keskustelemme siitä hallituksen sisäpiirissä, Mordechai vastasi.

Israelin ja palestiinalaisten rauhanneuvottelut ovat olleet lukossa siitä saakka kun Israel ryhtyi maaliskuussa rakentamaan perustuksia Har Homan uudisasutusalueelle arabien asuttamassa Itä-Jerusalemissa. Israel sulki palestiinalaisten itsehallintoalueet Länsirannalla ja Gazassa heinäkuussa 16 ihmishenkeä vaatineen itsemurhaiskun jälkeen ja vaati Arafatia saattamaan ääriainekset kuriin.

Arafat on kieltäytynyt alistumasta Israelin "sanelupolitiikkaan" ja on sen sijaan tavannut ääriaineksia kaksi päivää kestäneissä "yhtenäisyysneuvotteluissa". Sekä Israel että Yhdysvallat ovat arvostelleet Arafatia menettelyn vuoksi.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.