Mainos

Israelilaiset ja palestiinalaiset kahinoivat Helsingissä

Kymmenkunta Suomessa asuvaa israelilaista ja palestiinalaista selvitti välejään eilen iltapäivällä kahden aikoihin Helsingin Fredrikinkadulla.

Tappelu sattui israelilaisten omistaman kahvilan edustalla. Kukaan ei saanut välikohtauksessa vakavia vammoja, vaikka yhdellä kahakkaan osallistuneista oli käytössään myös teräase.

- Enemmän tilanne jäi kuitenkin nyrkkitappeluksi, sillä poliisi ennätti ajoissa paikalle. Muutenkin vaikuttaa, että kysymys oli provosoinnista, joka liittyy maailman tapahtumiin, kertoo ylikomisario Juha Rautaheimo Helsingin poliisin väkivaltarikosyksiköstä.

Kaikki yhteenotossa mukana olleet ulkomaalaiset ovat asuneet Suomessa pitkään. Toistaiseksi tapahtumien kulusta ei ole tarkkaa tietoa, koska asiassa on monta osapuolta.

- Joukkotappeluiden selvittäminen vie aina aikansa. Tässäkin tapauksessa samat henkilöt ovat sekä asianomaisia että epäiltyjä: on saatu ja annettu, Rautaheimo kuvailee tapahtumien kulkua.

"Tilanne voi jatkua"

Poliisi arvelee, etteivät kaikki ulkomaalaisten väliset yhteenotot tule heidän tietoonsa.

-Tämä nyt sattui keskellä päivää ja keskellä kaupunkia, joten siinä mielessä tapaus oli helppo havaita, Rautaheimo kertoo.

Myöskään sisäministeriöön ei ole kiirinyt tietoja laajemmista levottomuuksista israelilaisten ja palestiinalaisten välillä Suomessa.

- Mitään laajempia erimielisyyksiä ei ole tietooni tullut, joten on oletettavaa, ettei niitä myöskään ole ollut, sanoo ylikomisario Pia Holm sisäministeriöstä.

Poliisi varautuu kuitenkin siihen, että tällainen tilanne saattaa jatkua tai kärjistyä.

- Nämä ovat poliisille vaikeita asioita, sillä suomalaisten on vaikea tietää, mistä kaikesta näissä on kyse loppujen lopuksi, Rautaheimo sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.