Mainos

Israeliin Libanonista 40 ohjusta

Neljäkymmentä Katjusha-ohjusta ammuttiin myöhään eilen illalla Israeliin Etelä-Libanonista, kertoivat Israelin viranomaiset. Ohjukset ammuttiin kolmena sarjana Etelä-Libanonissa sijaitsevan Tyroksen kaupungin eteläpuolelta. 12 henkeä loukkaantui lievästi iskuissa. Lisäksi muutamia taloja ja autoja tuhoutui. Ampujat eivät ole ilmoittautuneet, mutta Libanonin Hezbollah-sissit käyttävät Katjusha-ohjuksia.

Kaksi israelilaista helikopteria oli aiemmin päivällä tulittanut Etelä-Libanonia ja surmannut syyrialaismielisen Amal-sissijärjestön korkean johtajan Hussam al-Aminin, kertoi Israelin puolustusministeri Yitzhak Mordechai. Amin johti Amalin toimintaa Etelä-Libanonin länsiosassa ja oli Mordechain mukaan vastuussa monista hyökkäyksistä Israelin armeijaa ja sen kanssa liitossa olevia libanonilaisia miliisejä eli Etelä-Libanonin armeijaa vastaan.

Hussam al-Amin sai surmansa, kun hänen autoonsa osui israelilaisesta helikopterista ammuttu ohjusta Tyroksen eteläpuolella. Israelin armeijan radion mukaan Amin oli Libanonin parlamentin puhemiehen ja Amalin johtajan Nabih Berrin läheinen työtoveri. Amal on yksi useista sissijärjestöistä, jotka yrittävät karkottaa israelilaisjoukot puskurivyöhykkeeltä, jonka Israel on perustanut pohjoisrajansa suojaksi Etelä-Libanoniin.
(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.