Mainos

Israeliin ei hätätilahallitusta

Israelin hätätilahallituksen muodotamisessa on epäonnistuttu. Pääministeri Ehud Barak ja oikeistolaisen oppositiopuolueen Likudin johtaja Ariel Sharon eivät ole päässeet neuvotteluissa sopuun hallituspolitiikasta.

Neuvottelujen on määrä jatkua runsaan vuorokauden kuluessa. Mahdollisen hätätilahallituksen pelätään huonontavan rahanneuvottelujen mahdollisuuksia.

Tilannetta maassa on kiristänyt sekin, että Israel sulki jälleen palestiinalaisten lentokentän Gazan kaistaleella.

Israel on sulki Gazan lentokentän vastalauseena palestiinalaisviranomaisten turvallisuusmääräysten laiminlyönneille.

Israelin joukot ovat valmistautuneet piirittämään Beit Jalan palestiinalaisalueen Länsirannalla. Alueelta on tulitettu läheistä juutalaissiirtokuntaa, ja Israelin joukot ovat silminnäkijöiden mukaan ampuneet alueelle raketteja.

Silminnäkijöiden mukaan Israelin taisteluhelikopterit ovat tulittaneet myöhään illalla asumattomia alueita Betlehemin lähellä.

Helikopteri-isku tapahtui sen jälkeen kun juutalaisten asuma-alueella Jerusalemin eteläpuolella oli kuultu laukauksia. Kummassakaan välikohtauksessa ei loukkaantunut ihmisiä.

Gazassa ja Länsirannalla eilen jatkuneet mellakat vaativat neljän palestiinalaisen henget.

Israel varoittelee turvatoimistaan

Israelin hallituksen tiedottaja varoittaa, että maan armeija suunnittelee uusia turvatoimia palestiinalaisalueilla.

Tiedottajan mukaan israelilaissotilaat ovat tähän mennessä toimineet "varovaisesti kuolonuhreja välttääkseen" hillitessään yli kolme viikkoa kestäneitä mellakoita Israelin miehittämillä palestiinalaisalueilla.

Palestiinalaiset islamistijärjestöt, Jihad ja Hamas, ovat uhanneet otteidensa tiukkenevan, mikäli Israel ei vetäydy palestiinalaisalueilta.

Newsweek: Israel valtaa palestiinalaisalueita?

Yhdysvaltalaisen Newsweek-lehden mukaan Israelin armeija aikoo vallata palestiinalaisalueita takaisin, jos Lähi-idän rauhanprosessi epäonnistuu.

Lehden tietojen mukaan Israel ei aio vallata palestiinalaisalueita takaisin pysyvästi, vaan alueita aiotaan käyttää neuvotteluvaltteina.

Israel on luovuttanut aiemmin valtaamiaan Jordanjoen länsirannan ja Gazan alueita palestiinalaisviranomaisten hallintaan Oslossa vuonna 1993 solmitun sopimuksen mukaisesti. Lisää alueita oli määrä luovuttaa palestiinalaisille osapuolten lopullisen rauhansopimuksen solmimisen jälkeen.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.