Mainos

Israeliin ehkä ennenaikaiset vaalit

Israelin ulkoministeri David Levy eroaa tehtävästään. Levyn kerrotaan jättävän virallisen eroilmoituksensa vielä tänään pääministeri Ehud Barakille.

62-vuotias ulkoministeri Levy on arvostellut voimakkaasti Barakin toimia Lähi-idän rauhanneuvotteluissa. Hänen mielestään Barak on tehnyt neuvotteluissa liikaa myönnytyksiä palestiinalaisille. Levy on myös pettynyt siihen, ettei hänelle ole annettu suurempaa roolia rauhanprosessissa. Hän mm. kieltäytyi osallistumasta Camp Davidin rauhanneuvotteluihin.

Levy oli jo aiemmin uhannut erota, ellei pääministeri Barak ryhdy vakaviin toimiin laajapohjaisemman hallituksen muodostamiseksi. Levyn ero lisää painetta Barakia kohtaan. Barakin asemaa horjuttaa jo ennestään Camp Davidin neuvottelujen epäonnistuminen ja kolmen puolueen eroaminen hallituksesta.

Parlamentti haluaa hajota - vaalit tulossa?

Parlamentti päätti äänin 61-51 hajottaa itsensä vajaa tunti sen jälkeen, kun ulkoministeri Levy oli ilmoittanut erostaan. Päätös merkitsee uutta takaiskua Barakin hallitukselle ja sisäpoliittista kriisiä Israeliin.

Hajottamispäätös menee valiokuntakäsittelyyn, joka saattaa kestää kuukausia. Hajottamiseen tarvitaan sen jälkeen vielä kolme käsittelyä. Israelin parlamentti lähtee joka tapauksessa ensi viikolla lomalle, joka kestää lokakuun loppupuolelle. Parlamentin hajoaminen merkitsisi ennenaikaisia vaaleja.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.