Mainos

Israel vihjasi palestiinalaisvankien vapauttamisesta

Israelin hyökkäyksen aikana on kuollut ainakin 36 palestiinalaista ja yksi israelilainen sotilas. Jopa EU arvosteli Israelia "suhteettoman kovasta voiman käytöstä".

Taistelut Gazan kaistalla Israelin ja palestiinalaistaistelijoiden välillä ovat jatkuneet tänään. Ratkaisu siepatusta israelilaissotilaasta syntyneeseen kriisiin ei näytä olevan lähellä, vaikka Israel lupailikin palestiinalaisvankien vapauttamista.

Israelin yleisen turvallisuuden ministeri Avi Dichter antoi ymmärtää, että Israel voi harkita joidenkin palestiinalaisvankien vapauttamista, jos palestiinalaisryhmät vapauttavat sieppaamansa israelilaissotilaan ja lopettavat Israeliin kohdistuvat iskut. Tähän asti Israel on kieltäytynyt edes neuvottelemasta sieppaajien kanssa.

Palestiinalaisten hallitseva Hamas-järjestö kuitenkin tyrmäsi "hyvän tahdon eleen" tuoreeltaan.

- Kansamme ei usko hyväntahdon eleisiin. Nyt ei puhuta kadonneesta sotilaasta. Nyt puhutaan 30:stä palestiinalaisesta marttyyristä ja sadasta Israelin armeijan haavoittamasta kansalaisesta, Hamasin edustaja Mushir al-Masri sanoi.

Hamasin mukaan Israelin laajennettu sotilasoperaatio Gazassa on vain mutkistanut yrityksiä ratkaista kriisi. Samalla se on koventanut palestiinalaisten suhtautumista sotilaan kohtaloon.

Israelin hyökkäyksen aikana on kuollut ainakin 36 palestiinalaista ja yksi israelilainen sotilas. Tänään Gazan pohjoisosissa jatkuneissa taisteluissa sai surmansa ainakin viisi palestiinalaista.

Myös EU arvosteli Israelia "suhteettoman kovasta voiman käytöstä".

Venäjä, jolla on hyvät välit Hamasiin, lupasi työskennellä kaikin mahdollisin keinoin sotilaan vapauttamiseksi. Maan ulkoministeriön lausunnon mukaan panttivangin pitäminen on kääntynyt palestiinalaisia itseään vastaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.