Mainos

Israel vetäytyy intifadaa edeltäneisiin asemiin?

Israel aikoo vetää joukkonsa palestiinalaisten kansannousun alkua edeltäviin asemiin. Palestiinalaislähteiden mukaan Israelin joukot ovat jo lähteneet Ramallahista.

Israelin joukot ovat vetäytyneet kokonaan Ramallahin kaupungista Jordanjoen länsirannalta, kertoivat palestiinalaisten turvallisuusviranomaiset uutistoimisto AFP:lle. -Tietojemme mukaan Ramallahissa ei ole enää israelilaissotilaita, kertoi korkea palestiinalainen turvallisuusviranomainen.

Israelin armeijan edustaja kuitenkin kiisti, että sotilaat olisivat vetäytyneet virallisesti kaupungista. -Emme ole vetäytyneet Ramallahista, emme ainakaan vielä, hän sanoi.

Hänen mukaansa palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin päämajaa piirittäneet joukot ovat saattaneet poistua väliaikaisesti, mutta armeija voi palata koska tahansa valvomaan säännöllistä yöllistä ulkonaliikkumiskieltoa.

Aiemmin tänään YK:n erityisedustaja Terje Röd-Larsen kertoi israelilaisiin hallituslähteisiin viitaten, että Israel aikoo vetää joukkonsa asemiin, jossa ne olivat ennen palestiinalaisten kansannousun alkua kaksi vuotta sitten.

Röd-Larsenin mukaan vetäytyminen alkaa tänään Ramallahin kaupungista Jordanjoen länsirannalla. -Israelin hallitus on korkeimmalta taholta antanut ymmärtää, että Israelin joukot vetäytyvät kokonaan asemiin, jossa ne olivat ennen syyskuuta 2000, hän sanoi tavattuaan Arafatin.

Israel lievensi aiemmin päivällä Arafatin päämajan saartoa. Arafat kutsui joukkojen vetäytymistä päämajan lähiympäristöön kosmeettiseksi eleeksi.

Arafat vetoaa ääriryhmiin

Arafat vetosi tänään palestiinalaisten ääriryhmiin, jotta ne noudattaisivat "täydellistä tulitaukoa" ja Israeliin, jotta se vastaisi samalla tavalla, kertoi palestiinalaisten uutistoimisto Wafa. Samalla hän kehotti kumpaakin osapuolta "palaamaan neuvottelupöytään".

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush kiitteli tuoreeltaan Israelin päätöstä lieventää piiritystä, Valkoinen talo kertoi.

-Kaikkien osapuolten on täytettävä velvollisuutensa edistääkseen rauhaa ja vakautta sekä uudistuksia palestiinalaisten itsehallinnossa, sanoi Valkoisen talon edustaja Gordon Johndroe.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 29.09.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.