Mainos

Israel vetäytyi Betlehemistä

Israelin joukot vetäytyivät yöllä Betlehemistä. Uuden turvallisuussopimuksen mukaan Israelin on myös määrä vetäytyä myöhemmin osittain Gazasta.

Israelin joukot ovat vetäytyneet Betlehemistä. Israel veti yöllä joukkonsa Betlehemin kaupungista Länsirannalla. Maan armeija vahvisti hiukan puolen yön jälkeen päättäneensä sotilaallisen operaationsa Betlehemissä, mutta piirittävänsä kuitenkin yhä kaupunkia.

-Israelin joukot ovat vetäytyneet Betlehemistä ja siirtyneet uusiin asemiin kaupungin liepeillä, Israelin armeija ilmoitti julkilausumassaan.

Paikallisen radion mukaan israelilaiset sotilaat ovat vetäytyneet myös läheisistä Beit Sahurin ja Beit Jalan kylistä sekä Dheiheshin pakolaisleiristä.

Vetäytyminen on osa Israelin ja palestiinalaisten välistä turvallisuussuunnitelmaa. Israelin ja palestiinalaisten äskettäin tekemän sopimuksen mukaan Israel vetäytyy Betlehemistä sekä osista Gazaa.

Betlehemiin saapui pian israelilaissotilaiden vetäytymisen jälkeen noin sata palestiinalaispoliisia, joiden on määrä vastata kaupungin turvallisuudesta, palestiinalaisviranomaiset. Poliisit kuljetettiin Betlehemiin läheisestä Jerikosta, joka on ainoa Länsirannan palestiinalaiskaupunki, jota Israel ei ole miehittänyt.

Neuvottelut joukkojen jaksottaisesta vetäytymisestä Gazasta alkavat lisäksi lähipäivinä, kertoi eräs viranomainen.

Israelin sisäisestä turvallisuudesta vastaavan ministerin Uzi Landaun mukaan sopimus on kuin "kutsu uusille terrori-iskuille".

-Sopimuksen toteuttaminen on kuin kutsu uusille terrori-iskuille myöhemmin. Tämä tarkoittaa paluuta menneisyyden virheisiin, hän sanoi Israelin radiossa.

Palestiinalaisten sotilaalliset ääriryhmät ovat torjuneet yksimielisesti sunnuntaina hyväksytyn "Gaza ensin" -nimeä kantavan sopimuksen, ja vannoneet jatkavansa kamppailua miehitystä vastaan.

Yhdysvaltain presidentin George Bushin edustajan mukaan Yhdysvallat on kuitenkin tyytyväinen sopimuksesta ja toivoo sen olevan yksi askel kohti rauhaa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.