Mainos

Israel vapauttaa vain 200 poliittista vankia

Israel aikoo vapauttaa vain 200 poliittista vankia niiden 750 vangin joukossa, joiden vapauttamisesta sovittiin palestiinalaisten kanssa käydyissä neuvotteluissa Yhdysvalloissa.

Loput vapautettavista vangeista ovat tavallisista rikoksista tuomittuja, kertoi Israelin sisäisestä turvallisuudesta vastaava ministeri Avigdor Kahalani tänään. Palestiinalaiset ovat esittäneet kiivaita vastalauseita sen johdosta, että perjantaina ensimmäisessä erässä vapautetuista 250 vangista 150 oli tavallisia rikollisia. Israel on kuitenkin torjunut vaatimuksen, että sama määrä poliittisia vankeja päästettäisiin vapaaksi.

Palestiinalaishallinnon vankila-asioista vastaava Hisham Abdelrazek vetosi tänään Israelin hallitukseen, jotta tämä "unohtaisi menneet ja vapauttaisi sotilaamme".
-Emme pyydä niiden vapauttamista, jotka on pidätetty rauhanprosessin alkamisen jälkeen tai jotka ovat asettaneet pommeja linja-autoihin, Israelin radiossa hepreaksi puhunut Abdelrazek muistutti.

Pääministeri Benjamin Netanyahun mukaa Israel ei ole sitoutunut vapauttamaan vankeja, "joilla on juutalaisten verta käsissään tai jotka kuuluvat islamistiryhmiin". Armeijalähteiden mukaan tällainen määritelmä kattaa käytännössä kaikki Israelin vankiloissa olevan poliittisen vangit.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.