Mainos

Israel vapauttaa 200 palestiinalaisvankia

Israel vapauttaa uudessa rauhansopimuksessa luvatut ensimmäiset 200 palestiinalaisvankia jo tällä viikolla, kertoo palestiinalaisten rauhanneuvotteluja johtanut Saeb Erekat. -Ensimmäinen ryhmä vankeja vapautetaan torstaina tai perjantaina. Vapautettavien joukossa on vankeja, jotka ovat kärsineet yli kaksi kolmasosaa tuomioistaan, Erekat sanoo Ramallahissa pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Erekatin mukaan osa vapautettavista vangeista on saanut tuomionsa Israelin liittolaisina toimineiden palestiinalaisten surmaamisesta tai israelilaisten haavoittamisesta. Israel on pitänyt tiukasti kiinni siitä, ettei se aio vapauttaa palestiinalaisterroristeja, jotka ovat surmanneet Israelin kansalaisia. Palestiinalaisvankien vapauttaminen oli suurin ongelmakohta, kun osapuolet yrittivät päästä yksimielisyyteen uudistetusta Wyejoen rauhansopimuksesta.

Sunnuntaina allekirjoitetun sopimuksen mukaisesti Israel vapauttaa kahdessa erässä kaikkiaan 350 palestiinalaisvankia. Toinen ryhmä on määrä vapauttaa 8. lokakuuta mennessä. Palestiinalaisten vapautusjärjestön PLO:n alkuperäinen tavoite oli saada 400 vankia vapaaksi.

Palestiinalaishallitus on hyväksyi Israelin kanssa allekirjoitetun uuden version Wye-joen rauhansopimuksesta, jonka Israelin hallitus vahvisti jo tuoreeltaan samana päivänä.

Palestiinalaishallitus vakuutti sitoutuvansa sopimuksen toteuttamiseen. Palestiinalaiset ääriryhmät puolestaan ovat ilmoittaneet vastustavansa sopimusta.
(STT-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.