Mainos

Israel valmis tulitaukoneuvotteluihin

Ariel Sharonin mukaan Israel on valmis keskeyttämään armeijan iskut palestiinalaiskohteisiin, jos Jasser Arafat julistaa tulitauon.

Israelin pääministeri Ariel Sharon sanoi sunnuntaina, että Israel on valmis keskeyttämään armeijan iskut palestiinalaiskohteisiin sillä ehdolla, että palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat julistaa tulitauon. Sharon sanoi myös olevansa valmis aloittamaan aseleponeuvottelut sen jälkeen, kun taistelut ovat olleet keskeytyksissä kaksi vuorokautta.

-Vetoan...Arafatiin ja kehotan häntä lopettamaan terroritoiminnan lopullisesti. Jos Arafat julistaa tulitauon, minä julistan armeijan operaation päättyneeksi, Sharon sanoi Israelin parlamentin erityisistunnossa.

-Jos taistelut taukoavat 48 tunniksi, ulkoministeri Shimon Peres tapaa Arafatin edistääkseen tulitaukoa, jotta Mitchellin selonteon suosituksissa määrätty seitsemän vuorokauden rauha saadaan aikaan, Sharon sanoi. Tuo aika tarvitaan, ennen kuin selonteon sisältämä ohjelma voidaan käynnistää.

Arafat valmis neuvottelemaan

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat tarjoutui sunnuntaina tapaamaan Israelin ulkoministerin Shimon Peresin "milloin tahansa ja missä vain". Arafat toisti palestiinalaisten kantana, että he ovat kaikkia terroritoimia vastaan. Palestiinalaisten pääneuvottelija Saeb Erekat puolestaan sanoi, että Sharon valmistautuu neuvottelujen peruuttamisella sotaan tuhotakseen rauhanprosessin ja palestiinalaishallinnon.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.