Mainos

Israel valmis lopettamaan palestiinalaisaktivistien surmat

Israel on valmis lopettamaan palestiinalaisaktivistien surmat, jos presidentti Jasser Arafat pidätyttää yli sata Israelin tavoittelemaa palestiinalaista, sanoi Tshekissä vieraillut ulkoministeri Shimon Peres tänään.

Peres sanoi myös, että Israel kannattaa itsenäistä palestiinalaisten valtiota, mutta hän vaati Arafatia pitämään kurissa Israelia vastaan taistelevat palestiinalaiset.

Israelin armeijan tarkka-ampujat surmasivat sunnuntaina Hamas-järjestön aktivistin Länsirannalla. Palestiinalaiset ovat arvostelleet Israelin politiikkaa jahdata ja surmata yksittäisiä palestiinalaisaktivisteja ja syyttäneet maata salamurhista.

Peresin mukaan Israelkaan ei pidä kyseisestä politiikasta, mutta sillä ei ole vaihtoehtoja, jos palestiinalaiset eivät pidä "rettelöitsijöitä" kurissa. Kyseessä on Israelin mukaan taistelu palestiinalaisterrorismia vastaan. Peresin mukaan Israelin tavoitteena on neuvotteluteitse saavutettava rauha.

-Me uskomme, että palestiinalaiset ovat oikeutetut omaan valtioon. Me haluamme nähdä itsenäisen palestiinalaisvaltion menestyvän, kukoistavan. Uskomme, että mitä paremmin palestiinalaisilla on asiat, sitä parempi naapuri meillä on, Peres sanoi.

Arafat puolestaan esitti tänään, että palestiinalaisvaltio pitäisi perustaa mahdollisimman nopeasti. Arafat puhui Gazassa Britanniaan, Irlantiin ja Hollantiin tekemänsä matkan jälkeen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.