Mainos

Israel vaatii PLO:ta pois Itä-Jerusalemista

Israel esitti tänään rauhanneuvottelujen jatkumisen ehdoksi sen, että Palestiinan vapautusjärjestö PLO lopettaa toimintansa Itä-Jerusalemin arabialueella. Israelin kanta tuli ilmi hallituksen julkistamassa tiedonannossa, jonka mukaan pääministeri Benjamin Netanyahu on ilmoittanut, että "neuvottelut palestiinalaisten kanssa eivät etene niin kauan kun solmittujen sopimusten vastainen poliittinen toiminta jatkuu Jerusalemissa".

Israelilaiset miehittivät Itä-Jerusalemin vuonna 1967 ja ovat sen jälkeen vaatineet, että kaupunki pidetään jakamattomana. Palestiinalaiset taas haluavat, että Itä-Jerusalemista tulee tulevaisuudessa perustettavan Palestiinan valtion pääkaupunki.

Israelilaiset ovat närkästyneet palestiinalaisten avattua toimiston Itä-Jerusalemissa, vaikka palestiinalaiset ilmoittivatkin eilen, ettei toimisto ole PLO:n virallinen edustusto. Palestiinalaisen Faisal al-Husseinin mukaan Orien Housena tunnettu kiistanalainen rakennus on palestiinalaisen Jerusalemin symboli. Sen sulkeminen merkitsisi hänen mukaansa toivon menettämistä ja Jerusalemin kysymyksen jäämistä rauhanneuvottelujen ulkopuolelle.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.